نور معرفت
خادمان قرآن كریم ۳ ؛

۵۰سال خدمت استاد خاموشی در عرصه تربیت بانوان و گسترش معارف اسلامی

۵۰سال خدمت استاد خاموشی در عرصه تربیت بانوان و گسترش معارف اسلامی

به گزارش نور معرفت فاطمه سیدخاموشی ملقب به استادطاهایی برای استقامت بخشیدن به اندیشه های سیاسی، اجتماعی وفرهنگی خود ازمحضر بزرگانی چون مرحوم آیت الله میرزا جوادآقا تهرانی استفاده نمود.



به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، در روایتی از امام رضا (ع)، وظیفه مبلغان مکتب خاندان و دلدادگان قرآن کریم، عرضه شایسته معارف قرآن کریم به جهانیان است. امام محمد باقر (ع) می فرماید: «لِکُلِّ شَیْ‏ءٍ رَبِیعٌ وَ رَبِیعُ الْقُرْآنِ شَهْرُ رَمَضَانَ» «برای هر چیزی بهاری است و بهار قرآن ماه رمضان است.» ماه رمضان ماه نزول قرآن است، چنانکه خداوند متعال فرموده: «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ هُدیً لِلنَّاسِ وَ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدی‏ وَ الْفُرْقان …» «ماهِ رمضان است ماهی که قرآن، برای راهنمایی مردم، و نشانه های هدایت، و فرق میان حق و باطل، در آن نازل شده است.» همان گونه که فصل بهار، فصل رویش طبیعت و جان گرفتن باردیگر آن است، نزول قرآن در ماه رمضان هم حیاتی باردیگر بر روح و جان انسانهاست. چنان که خداوند متعال فرموده: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اسْتَجیبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاکُمْ لِما یُحْییکُم ْ…» «ای کسانی که ایمان آورده اید! دعوت خدا و پیامبر را اجابت کنید هنگامی که شما را به سمت چیزی می خواند که شما را حیات می بخشد…» و بنابراین در روایات از قرآن کریم بعنوان «بهار دل ها» یاد شده است
به مناسب ماه مبارک رمضان در سلسله گزارش هایی به معرفی چند تن از اساتید و پیشکسوتان قرآنی که به ترویج قرآن کریم مبادرت ورزیده اند خواهیم پرداخت. در بخش سوم به معرفی و آشنایی مرحوم سیده فاطمه سیدخاموشی، ملقب به استاد طاهایی می پردازیم.
سیده فاطمه سید خاموشی یکی از شخصیت های علمی و فرهنگی و سیاسی ایران است که بیشتر از نیم قرن از عمر با برکت خود را در راه اعتلای فرهنگ اسلامی و گسترش میزان تفکر جوانان و آشنا کردن آنها به علوم و معارف اسلامی سپری کرده است.
سیده فاطمه سیدخاموشی (طاهایی) در سال ۱۳۰۹ در خانواده ای متدین و در شهر تهران دیده به جهان گشود. وی تحت تعلیم و تربیت پدرش «حاج عبدالله سیدخاموشی» که از تجار خوش نام و مورد وثوق تهران بود، سالهای اولیه عمر را سپری نمود. مادرش «حاجیه شوکت ترخانی» خواهر مرحوم آیت الله میرزا جوادآقا تهرانی بود که اصول اولیه دینداری را به فاطمه آموخت. بعد از آخر تحصیلات علوم جدید، زندگی مشترک خویش را با حجت الاسلام سیدجلال الدین طاهایی شروع کرد. در سال ۱۳۲۵ به مشهد مقدس مهاجرت کرد و ساکن آن شهر شد. در این زمان، در محضر حجت الاسلام سیدهاشم طاهایی، پدر همسرش، به تحصیل دانش ادامه داد.
شرکت در سمینارهای مختلف و مختلف از جمله: شرکت در کنگره پاکستان و ایراد ۵ جلسه سخنرانی در این کنگره بزرگ به مناسبت چهاردهمین قرن ولادت حضرت زینب (س)، کنگره مجمع جهانی خاندان (ع) در قم و تهران، سخنرانی در اجلاس تشخیص و منزلت زن در تهران و شرکت در میزگرد این اجلاس و حضور فعال در سمینارهای دفاع از حقوق زن در شیراز، قم و رفسنجان و ایراد سخنرانی، برگزار کننده همایش ها و میزگردها در مورد مسأله حجاب، شخصیت ائمه معصومین (ع)، نماز، مبلغان، وحدت حوزه و دانشگاه، مبارزه با تهاجم فرهنگی غرب، نقش زن در ولایت پذیری جامعه در محل مدرسه علمیه نرجس (س) «واحد مرکزی» و شعبات شهرستان ها، جذب و تربیت طلاب جوان خارجی از کشورهای چین، پاکستان، فرانسه، آمریکا، اندونزی، تایلند، حجاز، مالزی، عراق، افغانستان، کنگو، تاجیکستان، بوسنی و هرزگوین، برمه، آذربایجان به منظور تبلیغ و نشر اسلام و صدور انقلاب به جهان، تربیت نیروهای متخصص و متعهد جهت تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش، اعزام مبلغ جهت رساندن پیام اسلام و انقلاب به مراکز مختلف در شهر مشهد و شهرستان ها بخصوص در ماه مبارک رمضان، در دهه فجر و ایام سوگواری محرم و صفر و…. علاوه بر آن اعزام ۲۵ نفر از مبلغان به کشورهای آلمان، دوبی، پاکستان، چین، مالزی، قزاقستان، و عربستان سعودی (حج تمتع) بخشی اندک از فعالیتهای این بانو بوده است.
تشکیل کلاس های معارف اسلامی
وی در سال ۱۳۳۵ موفق به تشکیل کلاس های معارف اسلامی و تدریس علوم دینی شد و به دنبال استقبال زیاد بانوان و پیشنهاد علما و بزرگانی چون آیت الله میلانی، در سال ۱۳۴۵ مبادرت به تأسیس مدرسه علمیه (مکتب) نرجس (س) کرد.
همزمان با اوج گیری قیام مردمی ضد رژیم پهلوی، به جهت فعالیتهای فرهنگی و سیاسی استاد طاهایی که با هدف روشنگری مردم انجام می گرفت، در یکی از سخنرانی های وی با هجوم ایادی رژیم، حوزه علمیه نرجس (س) به طور موقت به تعطیلی کشیده شد و در این مقطع، مجالس درس و سخنرانی به صورت مخفیانه در منازل مردم ادامه یافت.
آثار و تألیفات
از تألیفات وی علاوه بر ده ها جزوه درسی، میتوان به کتاب هایی تحت عنوان سیری در خطبه فدک حائز رتبه کتاب برتر در همایش «برترین حوزوی و پیروی علمی و علمی از یگانه زمان حضرت زهرا (س)» سیری در دعای مکارم الاخلاق، معیار شناخت شیعه، سیری در زیارت عاشورا نام برد
استاد طاهایی افزون بر عضویت شورای فرهنگ عمومی استان خراسان از سال ۱۳۷۸، در سال ۱۳۸۲ از جانب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعنوان خادم نمونه فرهنگ و در سال ۱۳۸۳ در دوازدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بعنوان خادم قرآن در عرصه آموزش معرفی شده بود.
یادآور می شود، سیده فاطمه سیدخاموشی (طاهایی)، مؤسس و مدیر مدرسه علمیه نرجس مشهد در بهمن ۸۸ بر اثر عارضه قلبی در بیمارستانی در مشهد درگذشت.
حضرت آیت الله خامنه ای در پیام تسلیتی در مورد استاد طاهایی تاکید کردند: این بانوی بزرگوار در مدت نزدیک به نیم قرن، خدمات ارزشمندی در تعلیم و تربیت بانوان و گسترش معارف اسلامی تقدیم داشته و با تأسیس مرکز علمی و فرهنگی «مکتب نرجس» کانون با ارزشی ایجاد نمود که امید است از این پس هم به خدمات خود ادامه دهد. علو درجات و حشر با اجداد طاهرین را برای آن بانوی خدمتگزار مسئلت می نمایم.

1401/02/09
12:22:46
5.0 / 5
536
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد