نور معرفت

بررسی تدوین سند تحول ستاد اقامه نماز

بررسی تدوین سند تحول ستاد اقامه نماز

قائم مقام ستاد اقامه نماز اظهار داشت: یکی از قدم های اساسی در تدوین سند تحول در ستاد اقامه نماز در افق 1400 تا 1420 شناخت و تجزیه و تحلیل محیط داخلی و خارجی ستاد و آگاهی به نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و تهدیدها و سنجش کارنامه ستاد در سه دهه اخیر است.


سیداحمد زرهانی- قائم مقام ستاد اقامه نماز- در گفت و گو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که سند رسالت، سیاست ها و اصول برنامه های ستاد اقامه نماز در افق ۱۴۰۰ تا ۱۴۲۰ با چه هدفی تدوین می شود؟ اظهار نمود: تدوین سند تحول در ستاد اقامه نماز در افق ۱۴۰۰ تا ۱۴۲۰ حرکتی است در جهت ارزشیابی عملکرد سه دهه گذشته و شناخت نقاط قوت و ضعف و بررسی فرصت ها و تهدیدها و انتخاب راهبردهای کارآمد برای تحقق اهداف مندرج در اساسنامه ستاد و سایر اسناد بالادستی است هدف نهایی ستاد اقامه نماز ترویج فرهنگ و معارف نماز و گسترش صفوف نماز جماعت در همه جا و تقویت ارتباط آگاهانه همگان با خداوند حکیم و ترویج ارزش های دینی و معنوی است بدین جهت سند مذکور حرکت به سمت آینده ای روشن تر را تسهیل می کند.
ایشان سپس با اعلان اینکه در تدوین این سند از نظرات اندیشمندان حوزه و دانشگاه و نخبگان هم استفاده می شود اظهار داشت: طبعاً حوزه و دانشگاه و متفکران اسلامی در سیر مطالعاتی تدوین سند نقش دارند و آثار و اندیشه های آنان مورد استفاده قرار می گیرد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز در ادامه درباره اینکه در این سند چه مباحثی مورد توجه قرار گرفته است که بتواند تاثیر بیشتری در عرصه ترویج فرهنگ اقامه نماز در جامعه باشد؟ اشاره کرد: نقد گذشته و فهم محیط درونی و بیرونی ستاد اقامه نماز و نگاهی به تحولات جهانی و ملی و کالبد شکافی حرکت های فرهنگی و ترسیم دورنمای جامعه با نگاه آینده پژوهی و دستیابی به راهبردها و راهکارها از مباحث قابل بررسی در این سند است.
زرهانی در پاسخ به این پرسش که آیا در تدوین این سند علاوه بر اقامه نماز، برنامه ای برای نسل جوان به خصوص کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شده است؟ اشاره کرد: یکی از کارهای ستاد اقامه نماز توجه به تولید محتوا شامل کتاب و نرم افزار و اسباب بازی و سرگرمی با درون مایه عبادت و نیایش و تقویت شم خداشناسی و بیداری فطرت کودکان و نوجوانان است که از دیرباز مورد توجه ستاد بوده است و در آینده نیز در اولویت قرار دارد.
وی افزود: در دنیای غرب کودکان بر اساس اندیشه جهانی سازی مادیگرا و سکولار پرورش پیدا می کنند و وجه تمایز جمهوری اسلامی ایران با غرب، تربیت نسل نو برمبنای جهان بینی توحیدی است؛ به نحوی که آینده سازان در امتداد مکتب انبیاء(ع) با توحید نظری و توحید عملی مانوس گردند و با هویت مسلمانی زندگی کنند و جاذبه و دافعه نشان بدهند پس ستاد اقامه نماز خودرا موظف می داند که به کمک سایر نهادهای فرهنگی به غنی سازی در تولید آثار مکتوب و الکترونیک نماز با رویکرد هنری بپردازد و ابزار و امکانات تفکر دینی را در اختیار کودکان و نوجوانان قرار دهد.
وی با اعلان اینکه برای ترویج و توسعه فرهنگ نورانی اقامه نماز در جامعه باید به ظرفیت های فضای مجازی هم توجه کرد، اظهار داشت: واکاوی و تجزیه و تحلیل رویدادهای 30 ساله اخیر و شناخت کاستی ها و دستاوردها در تدوین سند اثرگذار می باشد و بدون انتقاد از خویش نمی توان فردی بهتر را تدارک دید. در عصر ما، مخالفان انقلاب اسلامی برای مسخ ارزش های دینی و انقلابی سرمایه گذاری هنگفتی می کنند و تلاش دارند که ارتباط فرزندان ما را با آموزه های وحیانی قطع کنند و برای تحقق این منظور از فضای مجازی و امکانات آن استفاده می نمایند. طبعا ما هم باید راهکارهایی برای نجات اندیشه و شخصیت نسل نو از گزند تهاجم فرهنگی بوسیله فضای مجازی بیندیشیم و راهبرد روشنی فراهم آوریم. بدین جهت به قسمتی از سند بهره برداری معقول از فضای مجازی برای نماز اختصاص می یابد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز در پاسخ به این پرسش که آیا در تدوین این سند به نقاط قوت و ضعف برنامه های ستاد اقامه نماز در ۳۰ سال قبل هم توجه شده است؟ اظهار داشت: یکی از قدم های اساسی در تدوین این سند شناخت و تجزیه و تحلیل محیط داخلی و خارجی ستاد و آگاهی به نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و تهدیدها و سنجش کارنامه ستاد در سه دهه اخیر است. مقام معظم رهبری در تمام اجلاس های سراسری اقامه نماز پیام های حیات بخش و سازنده ای صادر فرموده اند که در طراحی نقشه راه برای دو دهه در پیش روی مورد استفاده قرار می گیرد و ساختن آینده مستلزم فهم درست گذشته و شرایط زمان و مکان و جغرافیای فرهنگی و سیاسی دنیای معاصر است که در تدوین سند مد نظر است.



1399/10/22
17:05:29
0.0 / 5
1352
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد