حجت الاسلام محسنی:
اثر هنری حقیقی باید دركنار زیبایی ظاهری بدنبال هدایت انسان باشد
به گزارش نور معرفت حجت الاسلام محسنی با اشاره به اینكه اثر هنری حقیقی باید دركنار زیبایی ظاهری بدنبال هدایت انسان باشد، گفت هر اثر دیگری كه در راستا معارف و رسالت اهل بیت(ع) نباشد، هنر نیست.
به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد رنجبر در آئین اختتامیه هشتمین سوگواره عاشورایی عكس و پوستر و دومین فراخوان نشان هیأت كه در یادمان شهدای انقلاب اسلامی واقع در سرچشمه تهران برگزار شد، با اشاره به اینكه سال جاری درخت سوگواره های عكس و پوستر هیأت هشت ساله شد، اظهار نمود: سال جاری این نوید به ما داده شد كه این نهال سوگواره بعد از گذشت هشت سال حالا به درختی تنومند تبدیل گشته است.
وی با اشاره به اینكه سوگواره های گوناگونی در سطح كشور وجود دارد ولی بعد از یكی دو سال متوقف خواهند شد، عنوان كرد: زمانی كه رتبه برتر ما در سال های گذشته از روستاهای دور افتاده جنوب كشور بودند این دلگرمی به ما داده شد كه فضا را از قم، تهران و كلان شهرها خارج كرده و به تمام كشور صادر كرده ایم.
دبیر هشتمین سوگواره عاشورایی پوستر هیأت با اشاره به اینكه سال جاری بعد از گذشته سه سال دومین فراخوان نشان هیأت برگزار شد، مطرح كرد: یكی از اهداف ما در فراخوان ها ایجاد سند هویتی برای هیأت های مذهبی است و چاپ آن در كتاب ها می تواند این سند را برای آیندگان به یادگار باقی بگذارد.
وی با اشاره به اینكه علاوه بر هدف جمع آوری نشان هیأت، هدف تولید آنرا هم داشتیم، تصریح كرد: پویش نذر نشان هیأت هم همزمان افتتاح شد و گرافیست می تواند با زمانی كه برای طراحی این نشان می گذارد جهاد در راه خدا انجام دهد.
حجت الاسلام والمسلمین رنجبر با اشاره به اینكه از ۶۳ اثری كه برای كتاب فراخوان نشان دوم انتخاب گردید ۳۰ اثر برای نذر نشان هیأت بوده است، خاطرنشان كرد: سعی كردیم فضا را یك فضای صرفا سفارشی و خشك خارج كنیم؛ ۸۰۰ اثر برای فراخوان نشان ارسال شد كه ۳۰۰ اثر آن برای پویش نذر نشان بود.
وی با اشاره به اینكه ۹۳۹ اثر پوستر به دبیرخانه سوگواره ارسال شد، خاطرنشان كرد: پوستر مدنظر ما پوستری است كه برای عزاداری و یا مراسمات جشن مخاطبین را به هیأت دعوت كند.
دبیر هشتمین سوگواره عاشورایی پوستر هیأت با اشاره به اینكه ۶۲ اثر برای چاپ در كتاب سوگواره هشتم انتخاب شدند، بیان نمود: بیشتر از چهار هزار و ۹۰۰ اثر به دبیرخانه سوگواره عكس هیأت ارسال شد كه بیشتر از هزار ۹۰۰ اثر پذیرفته و ۹۲ اثر هم شایسته نشر در كتاب عكس هیأت شناخته شد.
وی افزود: آقایان مسعود نجابتی، محمدعلی كشاورز، محمد حسین صلواتیان و محمدرضا میری داوران بخش پوستر، مسعود نجابتی، پویان و محمد علی كشاورز اساتید بخش نشان و همینطور سید عباس میرهاشمی، مجید دوخته چی زاده، اسماعیل داوری و عبدالحسین بدرلو داوری بخش عكس را بر عهده داشته اند.
حجت الاسلام والمسلمین رنجبر در انتها اظهار داشت: امیدواریم تمام تلاش هایی كه در این راستا انجام می شود مورد رضایت خداوند و اباعبدالله قرار بگیرد چونكه تمام فعالیت ما در همین محور انجام می شود.
در ادامه مراسم، حجت الاسلام والمسلمین محسنی با اشاره به اینكه باید نسبت هنر با حقیقت اهل بیت(ع) را پیدا نماییم، اظهار نمود: تصور اختصاص اهل بیت(ع) تنها برای شیعیان و مسلمانان یك تصور اشتباه است.
وی با اشاره به اینكه نخستین چیزی كه خلق می شود باید در نوع خودش بهترین و كاملترین باشد، عنوان كرد: نور نخستی كه در عالم خلق شده است نور كامل و وجود پیامبر اكرم(ص) است و از آن نور واحد پنج تن خلق شده اند.
سخنران آئین اختتامیه هشتمین سوگواره عاشورایی عكس و پوستر هیأت با اشاره به اینكه این نور واحد عالم را برای رشد تمام انسان ها آماده كرده است، مطرح كرد: انسان ها به اراده خودشان در دنیا هرچقدر به این نور واحد نزدیك باشند به سعادت رسیده و هرچقدر از این نور دور باشند به جهنم نزدیك تر شده اند.
وی با اشاره به اینكه فعالیت در دستگاه اهل بیت(ع) اهمیت بسیار زیادی دارد، تصریح كرد: از اولین وصی خداوند تا آخرین وصی در مقابل طاغوت قد علم كردند و یكی بعد از دیگری در این راه به شهادت رسیدند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی با اشاره به اینكه امام حسین(ع) در روز عاشورا با بشریت اتمام حجت كردند، خاطرنشان كرد: در این راه باید از دنیا، خانواده و بهترین یاران گذشت كرد تا به آگاهی رسید چونكه برای رسیدن به سعادت راهی جز آگاهی داشتن وجود ندارد.
وی با اشاره به اینكه این راه سراسر راه نور است، خاطرنشان كرد: اهل بیت(ع) تمام وجود خویش را فدای راهی كردند كه زمینه ساز رشد و تعالی انسان ها باشد و اگر به زندگی آنها دقت نماییم سراسر حماسه است.
سخنران آئین اختتامیه هشتمین سوگواره عاشورایی عكس و پوستر هیأت با اشاره به اینكه اثر هنری حقیقی باید دركنار زیبایی ظاهری بدنبال هدایت انسان باشد، بیان نمود: هر اثر دیگری كه در راستا معارف و رسالت اهل بیت(ع) نباشد، هنر نیست هرچند كه از زیبایی های ظاهری هم برخوردار باشد.
وی افزود: فعالیت در این حوزه و تمام هنرمندانی كه در این عرصه فعالیت می نمایند باید بدانند كه در راه اهل بیت(ع) گام برداشتند كه از ارزش و اهمیت بسیاری برخوردار می باشد.
سپس كشاورز با اشاره به اینكه نیت یكی از ضروریات تولید یك اثر موثر است، اظهار نمود: اگر هنرمند بخواهد اثری كه طراحی می كند تاثیرگذاری لازم را در مخاطب داشته باشد باید از درون پاك جوشیده باشد.
وی با اشاره به اینكه چندین سال است كه سوگواره های گوناگونی با عناوین مختلف در این عرصه برگزار می شود، عنوان كرد: طبیعتا انتظار می رود با گذشت این مدت و این گونه سوگواره ها شاهد یك پیشرفت كیفی در آثار باشیم كه خوشبختانه اگر منصفانه به آثار نگاه نماییم درخواهیم یافت كه در ظاهر و محتوا شاهد تنوع بوده و پیشرفت حاصل شده است.
یكی از اساتید هشتمین سوگواره عاشورایی عكس و پوستر هیأت با اشاره به اینكه البته این مقدار پیشرفت برای نظام اسلامی قابل قبول نیست، مطرح كرد: باید صدمه شناسی لازم در این عرصه صورت گیرد تا بتوانیم مشكلات را برطرف نماییم.
وی با اشاره به اینكه آثار هنوز ظرفیت نظام اسلامی را پیدا نكرده است، تصریح كرد: البته گاهی هم آثار فاخری تولید می شود و مانند ستاره ای در آسمان می درخشد و بعد از مدتی گم خواهد شد و منتظر خواهیم ماند تا ستاره و اثر بعدی بدرخشد.
استاد كشاورز با اشاره به اینكه امیدواریم ستاره های درخشان عالم هنر تكرار شوند، خاطرنشان كرد: برای این منظور هم نیازمند یك رشد و پیشرفت قبلی هستیم كه اولین مرحله آن خودسازی است.
وی با اشاره به اینكه در تاریخ هنر هیچ هنرمندی زیر سایه حمایت دولت ها رشد نكرده است، خاطرنشان كرد: هنرمند باید از درون خود جوشش داشته باشد و شاید در این راه دولت ها هم حمایت هایی انجام دادند؛ باید انتظارات از دیگران را كاهش داد و بیشتر خود هنرمند تلاش داشته باشد.
یكی از اساتید هشتمین سوگواره عاشورایی عكس و پوستر هیأت با اشاره به اینكه بیشتر كارها مشابه به هم و تحت تأثیر دیگر آثار بودند، بیان نمود: نمونه های درخشان و ستاره هایی كه بتوانند خودنمایی كنند در این دو مسیر نداشتیم؛ بخش قابل توجهی از آثار قابل قبول بودند ولی به جهت اینكه در راه تراز نظام اسلامی قرار بگیریم باید مسیر طولانی طی نماییم.
وی با اشاره به اینكه تولید یك اثر هنری فقط در رعایت اصول هنرهای تجسمی خلاصه نمی گردد، ابراز كرد: بنیان اثر نیازمند تعلیم و تربیت شخصیت درونی و عارفانه است كه هنرمندان باید آنرا دنبال كنند تا به آن برسند.
استاد كشاورز با اشاره به اینكه ایده های جذاب برای مخاطب در بین آثار كم بودند، تصریح كرد: البته این مطالب برای ایجاد یاس و ناامیدی نیست بلكه بدین منظور است كه هنرمندان از دامنه ها عبور كرده تا بتوانند به غله های موفقیت برسند.
وی با اشاره به اینكه دانشگاه ها نمی توانند همه آن چه بیان می شود را عرضه كنند، افزود: هنرمندان باید خودشان به دنبال پیشرفت باشند تا بتوانند در این راه رشد داشته باشند.
یكی از اساتید هشتمین سوگواره عاشورایی عكس و پوستر هیأت با اشاره به اینكه حضور یك اثر در نمایشگاه و كتاب به معنای قبول كامل آن اثر نیست، تصریح كرد: در دو مقوله پوستر و نشان هنرمندان باید تلاش خویش را بیشتر كنند تا آثار از كیفیت بیشتری برخوردار شود.
وی با اشاره به اینكه آثار برای ماندگار شدن باید یك پیشینه قوی و تفكر داشته باشند، افزود: در بین آثار این دوره از سوگواره هم چنین آثاری وجود داشتند ولی انتظار ما تعداد بیشتری از این آثار بود.
در آخر سید عباس میرهاشمی با اشاره به اینكه برای برگزاری یك سوگواره مراحل مختلفی باید پیموده شود، اظهار نمود: این سوگواره با هدف عمق بخشی به نفس واقعه عاشورا طراحی شده است.
وی با اشاره به اینكه آثار سطحی در این عرصه كه یك ظرفیت عظیم است ایجاد نگرانی كرده است، مطرح كرد: آثاری كه بتواند جریان و تفكر ایجاد كند را یك اثر مطلوب می نامند ولی متاسفانه كمیت این آثار قابل توجه نیست.
میرهاشمی با اشاره به اینكه رواج سطحی نگری در جامعه هنرمندان را هم با خود درگیر كرده است، عنوان كرد: آثاری كه تولید می شود طبیعتا اگر با تفكر و تعقل باشد جایگاه بسیار خوبی پیدا می كند.
وی با اشاره به اینكه آثار با فریم های متفاوت ولی در یك نگاه بودند، تصریح كرد: باید تحولاتی رقم بخورد تا بتوانیم شاهد آثار فاخر در عرصه عاشورا و هیأت باشیم؛ پیام اصلی ترین مبحث این عرصه است و ما اگر بخواهیم این پیام را در آثار خود داشته باشیم باید كنكاش لازم را داشته باشیم. هنرمند باید همیشه خویش را باور داشته باشد و با این باور وارد دنیایی شود كه بتواند تاثیرگذاری لازم را برای مخاطبین داشته باشد.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب