نور معرفت
صالحی امیری:

اکو نیازمند رویکرد جدید در روابط میان ملت هاست

اکو نیازمند رویکرد جدید در روابط میان ملت هاست

به گزارش نور معرفت، هرمزگان  وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: اکو نیازمند یک رویکرد و افق جدید و هم مفصل بندی تازه در روابط میان ۱۰ کشور عضو است.


سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سه شنبه ۲۳ اردیبهشت، در سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو که در کیش درحال برگزاری است، ضمن قدردانی از حضور میهمانان داخلی و خارجی، همچون دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، اساتید دانشگاه، سفرا، نخبگان و مدیران ارشد به تشریح راهکارهای توسعه همکاریهای گردشگری و فرهنگی میان کشورهای عضو اکو پرداخت.
وی ضمن اشاره به جمعیت نیم میلیاردی منطقه اکو، این مجموعه را بزرگ ترین فرصت تاریخی برای گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی دانست و اضافه کرد: باآنکه روابط میان دولت های عضو فعال است، اما موتور محرکه اصلی، گسترش مناسبات میان ملت ها از راه اشتراکات فرهنگی و گردشگری می باشد.

اشتراکات فرهنگی و گردشگری؛ پایه توسعه روابط

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ضمن اشاره به جذابیت های مشترک فرهنگی، تمدنی و طبیعی کشورهای عضو اکو اظهار داشت: تمامی این کشورها دارای میراث غنی، صنایع دستی منحصر به فرد و ظرفیتهای ادبی و هنری مشترک هستند. ما باید از این اشتراکات برای تقویت پیوندهای مردمی استفاده نماییم.
وی گفتگوی فرهنگی میان نخبگان را یکی از راهکارهای کلیدی دانست و اظهار نمود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا میزبان نشست های فرهنگی میان اندیشمندان و نخبگان کشورهای عضو باشد تا زمینه شناخت و درک متقابل فراهم گردد.

حذف روادید؛ گام بلند برای تسهیل گردشگری

صالحی امیری ضمن اشاره به اقدام ایران در لغو روادید برای ۳۳ کشور، خواهان تعمیم این سیاست به کشورهای عضو اکو شد و اظهار داشت: رفع محدودیت های سفر، نقش کلیدی در افزایش تبادلات گردشگری دارد. انتظار داریم دبیرخانه اکو و مسؤلان ذیربط برای تسهیل روادید، تلاش و روابط میان ملت ها را روان کنند.

نمایشگاه های مشترک و تبلیغات رسانه ای

وی برگزاری نمایشگاه های مشترک گردشگری و صنایع دستی را راهکاری مؤثر برای معرفی ظرفیتهای کشورها عنوان نمود و اضافه کرد: ایران در نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران در بهمن سال جاری، فضایی ویژه برای معرفی جذابیت های کشورهای عضو اختصاص خواهد داد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همینطور بر همکاری رسانه ای میان کشورهای عضو اکو تاکید کرد و اظهار داشت: رسانه های ملی و شبکه های اجتماعی باید جذابیت های گردشگری یکدیگر را معرفی کنند. ایران آماده است تا ظرفیتهای کشورهای دوست را در رسانه ملی خود منعکس کند.

آموزش مشترک و توسعه زیرساخت ها

صالحی امیری بر لزوم برگزاری دوره های آموزشی مشترک در حوزه بازاریابی گردشگری و توسعه نیروی انسانی تأکیدکرد و اظهار داشت: امضای تفاهمنامه میان آژانس های مسافرتی و راهنمایان گردشگری کشورهای عضو می تواند به ارتقاء کیفیت خدمات منجر شود.
او همینطور با تکیه بر استفاده از ظرفیتهای دریایی برای توسعه گردشگری اضافه کرد: کشورهای ساحلی عضو اکو باید همکاریهای خویش را در این حوزه گسترش دهند.

کیش؛ قطب آینده گردشگری منطقه

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ضمن اشاره به ظرفیتهای جزیره کیش، اظهار داشت: این جزیره با ۵۷ هتل فعال و ۵۲ هتل درحال ساخت، در پنج سال آینده ۱۰ درصد از زیرساخت های گردشگری کشور را به خود اختصاص خواهد داد.
وی از برنامه های بلند مدت ایران برای جذب ۵ میلیون توریست خارجی اطلاع داد و اظهار نمود: در صورت همکاری دولت های عضو، منطقه اکو می تواند به مقصد نخست گردشگران تبدیل گردد.
صالحی امیری در انتها با تاکید بر اراده سیاسی دولت ها بعنوان عامل کلیدی پیشبرد اهداف اکو، اظهار داشت: ایران آماده همکاری با تمام کشورهای عضو برای تحقق این چشم انداز است.
به گزارش نور معرفت به نقل از روابط عمومی سازمان منطقه آزاد کیش، سازمان همکاری اقتصادی( اکو) نام یک سازمان اقتصادی منطقه ای است. سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۱ اولین بار این سازمان را با نام «آر سی دی» یا «سازمان همکاری عمران منطقه ای» پایه ریزی کردند. در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان هم به سازمان اکو پیوستند.




منبع:

1404/02/24
09:55:04
5.0 / 5
12
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
لینک دوستان نور معرفت
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد