نور معرفت

رفت وآمد نامتوازن بین ایران و ترکیه 3

رفت وآمد نامتوازن بین ایران و ترکیه 3

به گزارش نور معرفت، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: بالاتر از سه ونیم میلیون ایرانی سال گذشته به ترکیه سفر کردند اما تنها حدود 580 هزار توریست از ترکیه به ایران آمدند. این تفاوت معنادار نیازمند بازبینی در سیاستهای تعامل گردشگری دو کشور و تحقق یک توازن است.


به گزارش نور معرفت به نقل از ایسنا، سیدرضا صالحی امیری که برای حضور در نشست وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به ارزروم ترکیه رفته است، با اشاره به حجم نامتوازن تبادلات گردشگری میان ایران و ترکیه اظهار داشت: در سال گذشته، بالاتر از سه ونیم میلیون ایرانی به ترکیه سفر کردند اما تنها حدود ۵۸۰ هزار توریست از ترکیه به ایران آمدند. این تفاوت معنادار نیازمند بازبینی در سیاستهای تعامل گردشگری دو کشور و تحقق یک توازن راهبردی در قالب دیپلماسی فرهنگی است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ظرفیتهای فرهنگی مشترک دو کشور ایران و ترکیه اشاره نمود و اظهار داشت: این اشتراکات فرهنگی می تواند زمینه ساز همکاریهای گسترده تری در عرصه میراث فرهنگی، صنایع دستی و برنامه ریزی های فرهنگی مشترک باشد.
او از برنامه ریزی برای برگزاری دو رویداد بزرگ فرهنگی بصورت متقابل در تهران و یکی از شهرهای ترکیه امسال آگاهی داد و اضافه کرد: در سالی که از طرف دو کشور به عنوان «سال فرهنگی مشترک» نام گذاری شده، تلاش ما این است که با بهره بردن از ابزار فرهنگ و هنر، نزدیکی میان ملت ها را تعمیق ببخشیم. هر گردشگری که از ایران بازدید می کند در حقیقت به یک سفیر فرهنگی تبدیل می شود که می تواند تصویر واقعی ایران را به جهانیان منتقل کند.
صالحی امیری در آستانه نشست وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) که با میزبانی کشور ترکیه در شهر ارزروم برگزار می شود، در گفت و گو با برخی رسانه ها ضمن تبیین اهداف راهبردی جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: هدف ما در این جلسه، معرفی ظرفیت ها و جذابیت های گسترده گردشگری ایران به کشورهای عضو اکو است، کشورهایی که همسایگان منطقه ای ما و بخش مهمی از قلمرو فرهنگی نوروز را می سازند.
او با تکیه بر این که ایران یکی از مؤسسان اکو و میزبان دبیرخانه دائمی آن در تهران است، اضافه کرد: باید بالاتر از دیگر اعضا در راه تقویت این سازمان و تحقق اهداف منطقه ای آن گام برداریم. تعامل مؤثر با کشورهای عضو اکو، تقویت همکاریهای دوجانبه و چندجانبه و ارائه پیشنهادهایی برای فعال سازی ظرفیتهای مشترک گردشگری در دستورکار ما قرار دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: دیپلماسی فعال گردشگری می تواند بستر مناسبی برای جذب سرمایه گذاری خارجی، خصوصاً از کشورهای عضو اکو باشد. در این اجلاس همین طور موضوع تعیین متقابل مقاصد گردشگری میان کشورهای عضو و تقویت پیوندهای فرهنگی همچون مطالب اصلی مورد پیگیری ما خواهد بود.
صالحی امیری همین طور اظهار داشت: در اجلاس پیش رو تلاش خواهیم کرد تا تصویب نماییم که کشورهای عضو اکو، یکدیگر را به عنوان مقاصد اصلی گردشگری در برنامه های ملی خود معرفی کنند؛ چونکه در وضعیت حساس منطقه ای امروز، گردشگری و فرهنگ می توانند بسترساز همگرایی پایدار اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی میان ملت های منطقه باشند.




منبع:

1404/02/06
10:37:37
5.0 / 5
7
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
لینک دوستان نور معرفت
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد