نور معرفت

گله ایرج راد بابت بودجه و مالیات خانه تئاتر ایران

گله ایرج راد بابت بودجه و مالیات خانه تئاتر ایران

نور معرفت: ایرج راد، با بیان بودجه ناچیز خانه تئاتر ابراز تاسف کرد که به همین بودجه ناچیز هم مالیات تعلق می گیرد.


این بازیگر و رئیس هیات مدیره خانه تئاتر ایران در گفتگو با ایسنا با ارائه توضیحاتی درباره ی مالیات موسسات فرهنگی هنری، از میزان بودجه خانه تئاتر و شکل ارائه آن نیز ابراز تاسف کرد.
او با اشاره به انواع موسسات فرهنگی هنری در ایران یادآوری کرد: دو نوع موسسه فرهنگی هنری داریم؛ انتفاعی و غیرانتفاعی مانند خانه تئاتر که کارش خدماتی و پشتیبانی از هنرمندان است و بودجه ای را که برای امور جاری خود و پرداخت دستمزد پرسنل خود نیاز دارد، در قالب کمک دریافت می کند.
راد ابراز تاسف کرد: الان مدتی است که از این کمک محروم هستیم و مبالغ بسیار ناچیزی برای گذران امور، خرید لوازم اداری و حقوق پرسنل دریافت کرده ایم. بدین سبب سوددهی و درآمدی نداریم که بخواهیم مالیات بپردازیم.
رئیس هیات مدیره خانه تئاتر با اشاره به این که زیرساخت های دریافت مالیات از موسسات فرهنگی هنری در اداره مالیات، نادرست تعریف شده، اشاره کرد: به سبب این زیرساخت های غلط، اظهارنامه ای که ما سالانه پر می نماییم، همان اظهارنامه ای است که بنگاه های اقتصادی نیز پرمی کنند در حالی که ما اصلا فعالیت سودده نداریم و ناچاریم مبالغ کمک هایی را که دریافت کرده ایم، در جایی درج نماییم که ویژه سود تعریف شده است. چون اگر چنین نکنیم، اظهارنامه رد می شود.
او با اشاره به موارد مندرج در اساسنامه خانه تئاتر در خصوص غیر انتفاعی بودن و غیر سیاسی بودن آن افزود: اشکالی که اینجا اتفاق می افتد، این است که ممیز مالیاتی برمبنای مبالغی که ما بجای سود اعلام نموده ایم، برای ما مالیات در نظر می گیرد و همین سبب شده خانه تئاتر گرفتار مشکلات عجیبی بشود بطوریکه ما هنوز بابت سالهای ۹۷، ۹۸ و حتی ۹۶ بدهی مالیاتی داریم.
راد افزود: به عنوان نمونه برای سال ۹۷ حدود ۳۶۰ میلیون تومان و برای سال ۹۸ نیز بیش از ۶۰۰ میلیون تومان مالیات در نظر گرفتند که در مجموع رقمی بیش از ۱ میلیارد تومان شده که باید بپردازیم. روال این است که وقتی اظهارنامه را ارائه می دهیم، بطور معمول ۲ سال بعد مبلغ مالیات را مشخص می کنند. ما پس از اطلاع از این مبلغ، با ریاست اداره مالیات جلسه گذاشتیم که گفتند اعتراض کنید و اعتراض کردیم و در نهایت گفتند موظف به پرداخت مالیات هستید اما مشکل بعدی این است که اعلام نمودند به سبب تاخیر، مشمول جریمه شده ایم و حالا بجای ۳۶۰ میلیون تومان مالیات سال ۹۷، باید ۲۷۰ میلیون تومان اضافه تر به عنوان جریمه بپردازیم.
او با اشاره به پیگیری هایی که برای حل این مشکل انجام داده اند، اضافه کرد: ما اعتراض کردیم و مدتی طول کشید تا پاسخ بدهند و حتی با رئیس کل دارایی جلسه گذاشتیم که قرار شد بررسی نمایند اما این بررسی ۷، ۸ ماه زمان برد و تمام مدتی که منتظر پاسخ اعتراض خود بودیم، به سبب تاخیر در پرداخت مالیات، مشمول جریمه شدیم در حالی که اگر از همان اول می گفتند این حکم قطعی است، زمان را برای اعتراض کردن از دست نمی دادیم که بعدا به سبب تاخیر، جریمه بشویم ولی متاسفانه اصلا به این قضایا فکر نمی شود.
راد در ادامه، درباره ی وضعیت بودجه خانه تئاتر نیز توضیح داد: پس از نامه نگاری های فراوان، بودجه ناچیزی دریافت می نماییم که شامل مالیات هم می شود در حالی که در همه جای دنیا از کارهای فرهنگی حمایت می شود و اداره مالیات هم خودش باید به ما کمک نماید نه این که از ما مالیات بگیرد.
او با اشاره به قانون معافیت مالیاتی حامیان فرهنگ و هنر افزود: در کشورهای دیگر اشخاص و موسساتی که از کارهای فرهنگی هنری حمایت می کنند، شامل معافیت مالیاتی می شوند اما در کشور ما هنرمندی که از جیب خود هزینه کرده تا یک محصول هنری را بسازد و نیز موسسات غیرانتفاعی که درآمدزا نیستند، باید مالیات های آنچنانی بپردازند. مگر بالاترین بودجه دریافتی خانه تئاتر چقدر بوده که باید چنین مالیات هایی بپردازد.
راد با ارائه توضیحاتی درباره ی ساز و کار بودجه خانه تئاتر اظهار داشت: روال بر این بود که ما از ارشاد کمک هایی می گرفتیم و در ازای آن گزارش عملکرد سالانه می دادیم. مدتی هم شهرداری و شورای شهر کمک هایی می کردند اما الان بیش از ۲ سال است هیچ کمکی از شهرداری نگرفته ایم و از وزارت ارشاد هم ۲ مبلغ ۲۰۰ میلیون تومانی دریافت کرده ایم. امسال هم ۵۰۰ میلیون دریافتی داشته ایم و بوسیله صندوق اعتباری هنر هم ۲۰۰، ۳۰۰ میلیون تومان دریافت کرده ایم.
او افزود: ما به عنوان هیات مدیره خانه تئاتر هیچ کدام حقوق بگیر نیستیم و بابت کارهایی که انجام می دهیم، ریالی دستمزد دریافت نمی نماییم در حالی که طبق اساسنامه، حتی می توانیم هزینه ایاب وذهاب خودرا دریافت نماییم.
این بازیگر و کارگردان تئاتر با ابراز تاسف از وضعیت دشوار اقتصادی هنرمندان تئاتر در وضعیت فعلی یادآوری کرد: هنرمندان تئاتر در وضعیت خوبی قرار ندارند که بخواهند مالیات هم بپردازند. ما چندین جلسه با رئیس اداره مالیات گذاشتیم و در این جلسات ظاهرا همه چیز خوب پیش می رود ولی در عمل، اتفاقی نمی افتد و این در حالیست که در هیچ جای جهان، تئاتر، تعریف اقتصادی ندارد.
راد در پاسخ به این که چطور میتوان ساز و کاری برای بودجه خانه تئاتر تعریف کرد که وابسته به اشخاص نباشد، توضیح داد: چند سالی بود که رقم مشخصی بصورت سالانه بوسیله وزارت ارشاد در نظر گرفته می شد و ما هم پس از ارائه گزارش عملکرد، کمک بعدی را دریافت می کردیم. کل این کمک ها رقم پایینی بود. البته کمک های بالای ۱ میلیارد تومان هم داشتیم. گاهی هم که باید کمک می شد، به سبب کسری بودجه، مبلغ کمک ها کمتر می شد.
او یادآوری کرد: گاهی هم بوسیله شهرداری کمک هایی انجام می شد ولی بعدها این کمک ها را تجمیع کردند که تصمیم گیری درباره ی چگونگی تقسیم آن به عهده مسئول مربوط گذاشته شده است که خودش تصمیم بگیرد به هر تشکلی چقدر کمک نماید یا اصلا کمک نکند. کمااینکه در خانه تئاتر حدود ۲ سال است که از شهرداری دریافتی نداشته ایم و در شورای شهر هم این کمک ها شکل قانونی پیدا نکرده است.




1403/03/15
12:45:18
5.0 / 5
246
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد