نور معرفت
یادداشت مهمان؛

جهالت زیر خیمه بی صبری و بی بصیرتی

جهالت زیر خیمه بی صبری و بی بصیرتی

به گزارش نور معرفت، اگر قرار بود در دوگانه جاهلانه یا جنگ یا صلح فکر نماییم امروز باید به جای کشور عراق و افغانستان، ایران را همچون ویرانه ای زیر حملات امریکایی می دیدیم.



به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، سید علی موسوی در یادداشتی به مسئله افراط و تفریط پرداخته است. در ادامه این یادداشت می خوانیم:
صبر و بصیرت دو گوهری است که نباید این دو را از انسان جاهل توقع داشت. به وزان تاکید امیرالمومنین (ع) بر این دو عنصر، تفسیر شیرین حضرتش از انسان جاهل، در فتنه ها بسیار کاربردی و قابل اندازه گیری است. جاهل را به علت فقدان صبر و بصیرت یا درحال افراطی گری و زیاده روی می یابی و یا درحال تفریط، کوتاهی و سستی. مهدی نصیری جز مصادیق این روایت است. چه آن روزهایی که در اوج تحجر گرایی در کتاب «جایگاه اجتماعی زن در اسلام» هر نوع زندگی اجتماعی زن را مخالف شریعت می گرفت و چه اینروزها که پرچمی را به نام زندگی و آزادی زن بلند کرده است! چه آن زمان که در کتاب «اسلام و تجدد»، سوار شدن چارپا را اسلامی می شمرد و سوار شدن به هواپیما را از باب اکل میته جایز می دانست و چه امروز که سودای دیگری را در سر می پروراند.
اما جاهلیت مضاعف ایشان جذابیت نادرانه بیشتری دارد. جذابیت این چنین جهالتی آن است که «هر آن کس به وزان چنین جهالتی قدم برندارد را جاهل می شمارد» و خویش را قطب عالم عقل. در دستگاه انسان جاهل، فرد صبور و با بصیرت متهم به جهالت می شود. وی در یادداشت خود سیاست مقاومت صبورانه و بصیرانه چهل ساله جمهوری اسلامی ایران را سیاست «نه مذاکره و نه جنگ» خوانده و اعتقاد دارد «این سیاست بر هیچ عقلانیتی استوار نیست و مایه خسارتها و فجایع و عقب ماندگی های غیر قابل جبران برای ایران مظلوم و مردمش بوده است».
بگذریم که سیاست صبر و بصیرت چهل ساله جمهوری اسلامی ایران اتفاقاً «هم مذاکره و هم جنگ» بوده است و در این چهل سال کمتر دهه ای را میتوان یافت که جمهوری اسلامی ایران درگیر با جنگ و مذاکره توأم نباشد. در سالهای نخستین بعد از انقلاب در داخل مرزها با تجزیه طلبان وابسته به آمریکا درگیر بودیم که با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان بصیر در چنین روزهایی به انتهای این مرحله رسیدیم. در سالهای بعد از آن در مرزهای کشور با صدام- به پشتیبانی همه قدرت های دنیا شامل آمریکا و غرب و شوروی و مرتجعان عرب - درگیر جنگ بودیم. بعد از آن در لبنان و فلسطین و عراق و سوریه و یمن با تهدید امریکایی اسرائیل و داعش درحال جنگ بودیم. در عین حال در تمامی این مراحل هم از تمامی ابزارهای مذاکره و گفتگو استفاده کردیم و با ترکیب عقلانی این ابزارها توانستیم به تنها قدرت مستقل در مقابل امپراطوری استکباری جهانی تبدیل گشته و جبهه گسترده مقاومت را در مقابل این امپراطور پدید آورده و پشتیبانی نماییم. اگر قرار بود در دوگانه جاهلانه یا جنگ یا صلح آقای مهدی نصیری فکر نماییم امروز باید به جای کشور عراق و افغانستان، ایران را همچون ویرانه ای زیر حملات امریکایی می دیدیم.
ما چهل سال است با آمریکا می جنگیم اما نه آن طوری که آمریکا می پسندد بلکه آن طوری که خودمان تشخیص می دهیم. ما وارد مذاکره می شویم اما نه با قواعدی که آمریکا وضع می کند بلکه با قواعد خودمان. نمی گویم مهدی نصیری مزدور با جیره و مواجب یا بی جیره و مواجب دشمن است بلکه مشکل او عمیقاً جهالت است. او همان قواعد امریکایی را سفارش می کند. او مایل است به همان شیوه جاهلانه ای که «آمریکا مایل است و به آن سفارش می کند» با او بجنگیم و یا با او کنار بیاییم.
مهدی نصیری گذشته از فهم بدون صبر و بصیرت عصر ظهور حضرت ولی عصر (عج)، گرفتار فهم جاهلانه از ممیزات عصر غیبت و ظهور است. به تلقی وی اگر نمی توان همچون عصر ظهور حضرت مهدی (عج) قیام کرد، پس باید تسلیم کفر و شرک و فساد و فحشاء شد. شاید مهدی نصیری انقلابی دو آتشه دهه ۶۰ باورش نمی شد عاقبتش به واسطه جهالتش به اعتقادات متحجرانه انجمن حجتیه ختم شود.
به کوری چشم آمریکا و همه مزدورانش و به امید نورانی شدن چشم و دل همه جاهلان، این مقاومت بصیرانه به رهبری آیت الله سید علی خامنه ای، در عصر تقیه و غیبت، قله های بلند مژده داده شده قبل از ظهور را، فتح خواهد نمود. تا زمینه ظهور عصر «پسا تقیه» به رهبری ولی الله اعظم (عج) فرا رسد. رنگ این ایام را هنگامی خواهیم دید که همچون سید عزیزمان، سید حسن نصرالله پا در راه صبر و بصیرت حضرت ابالفضل العباس بگذاریم و مایه فخر امامان باشیم. به امید ظهور حضرتش.


منبع:

1402/08/15
08:09:32
5.0 / 5
255
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد