نور معرفت

تازه هایی از ساعد سهیلی، یکتا ناصر و فرج علیپور

تازه هایی از ساعد سهیلی، یکتا ناصر و فرج علیپور

نور معرفت: به گزارش نور معرفت، بستری شدن یک کارگردان سینما، اکران فیلمی با بازی ساعد سهیلی، یک نمایش جدید با بازی یکتا ناصر، آغاز جشنواره عروسکی مبارک بدون شادپیمایی، انتقاد هنرمندان رادیو به دستمزدشان، معرفی سرپرست موزه هنرهای معاصر، هنرنمایی زنان در نمایشگاه نقاشی «آبگون»، گزارش هایی از جشنواره موسیقی نواحی و اجرای فرج علیپور در تهران، بازگشت نقش برجسته قاچاق شده به ایران، فاجعه در مسجد ۸۰۰ ساله و اعلام جزئیات و هزینه قربانی حج تازه ترین اخبار فرهنگی هنری هشتم تیرماه بود.


به گزارش نور معرفت به نقل از ایسنا، روز چهارشنبه هفتم تیرماه آگاه شدیم که ابراهیم وحیدزاده، کارگردان سینما به علت خونریزی مغزی و جراحی در بیمارستان بستری است. این فیلمنامه نویس، تهیه کننده، کارگردان و تدوینگر سینمای ایران که ساخت فیلم هایی همچون «تحفه ها»، «مجسمه»، «عشق فیلم»، «معادله»، «شام عروسی» و «تاکسی نارنجی» را در کارنامه خود دارد، از حدود ۱۵ سال قبل فیلمی نساخته و آخرین اثرش «عروسک» در سال ۱۳۸۸ است.

«شهرک» با ساعد سهیلی اکران می شود
این در شرایطی است که فیلم سینمایی «شهرک» به کارگردانی علی حضرتی و با بازی ساعد سهیلی بعد از دو سال از هفته آینده روی پرده سینماها می رود. «شهرک» دومین فیلم سینمایی علی حضرتی است که سال ۱۴۰۰ تولید شد و در چهلمین جشنواره فیلم فجر هم به نمایش درآمد.

یک نمایش جدید با بازی یکتا ناصر و آغاز جشنواره عروسکی مبارک بدون شادپیمایی
همینطور مقرر است نمایش «نویسنده مرده است» به کارگردانی بهنام شرفی و با بازی یکتا ناصر و بهنام شرفی از دوازدهم تیرماه، در سالن ناظرزاده­ کرمانی این تماشاخانه اجراهای خویش را آغاز کند.
آثار دو بخش میهمان و فراگیر نوزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک معرفی گشتند. ضمن این که نوزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک امسال در شرایطی شروع می شود که این دوره برخلاف دوره های پیشین شادپیمایی ندارد و کار خویش را با اجرای ۷ نمایش در قسمت صحنه ای از هشتم تیرماه آغاز می کند.
همینطور خبردار شدیم که فرناز بهزادی، هنرمند باسابقه نمایش عروسکی که سه شنبه ششم تیرماه درگذشت، هشتم تیرماه به خاک سپرده می شود. بهزادی چند سالی بود که به علت مشکلات ریوی در بندر انزلی زندگی می کرد و در همین محل هم دار فانی را وداع گفت.
بیشتر بخوانید:
خداحافظی گورخر سیاه و چند خبر دیگر
جزییاتی از رقابت ارگان ها برای فیلم فجر ۴۲؛ اکثرا در یک ژانر!
قدردانی از نیم قرن فعالیت «جانعلی»

دستمزدهای خنده دار برای صداهای ماندگار!
در ادامه، ایسنا در پی انتقاد هنرمندان رادیو در زمینه دستمزدهای پایین این رسانه با صحبت های چند پیشکسوت به نمایندگی از طیف وسیعی از فعالان این حوزه همراه شده است تا پیشنهادهایی را در این حوزه منعکس کند. «دستمزدهایمان در رادیو طنز است»، «این همه سال با همین دستمزدها کار کردیم و باز هم به خاطر مردم پا پس نمی کشیم اما...»، «اگر منصافانه تر با ما برخورد شود ما هم عاشقانه تر کار می کنیم»، «آقای جبلی قول هایی دادند»، «رادیو همیشه مظلوم واقع شده و مظلوم مانده و هیچ کس هم نمی تواند برایش کاری کند» و...؛ این جملات بخشی از گفته های هنرمندان پیشکسوت رادیو است که از عشق به کار می گویند و در عین حال سال هاست که از دستمزدهایشان گله دارند.

تازه هایی از به خانه برمی گردیم و محمد بحرانی
همینطور دو برنامه قدیمی «صبح بخیر ایران» و «سیمای خانواده» با قالبی نو از عید قربان به آنتن شبکه یک سیما بازمی گردند.
و اینکه محمد بحرانی اخیرا صداپیشه مجموعه عروسکی جدیدی با عنوان «پیکولو» است که مقرر است طی روزهای آینده از شبکه نمایش خانگی منتشر شود.
در حاشیه جلسه دولت مطرح شد:
اسماعیلی: نظام حکمرانی فرهنگی و هنری قدیمی ما احتیاج به بازتعریف دارد
جبلی: قانون را دور نزده ایم

وقتی مدرسه ها خودشان مشکل می شوند
در جهت سوژه کتاب خوانی کودکان و نوجوانان و راهکارهایی که برای کتاب خوان کردن بچه ها وجود دارد، با فاطمه مرتضائی فرد ـ کتابدار و عضو شورای کتاب کودک گفت و گویی داشتیم. او مدرسه ها و آموزش و پرورش را یکی از اشکالات کتاب و کتابخوانی خواند و اظهار داشت: مدارس یا کتابخانه ندارند و یا اگر دارند کتاب های مورد علاقه بچه ها در آنجا نیست.

جایزه «پن پینتر» به «مایکل روزن» رسید
همینطور «مایکل روزن» نویسنده ۷۷ ساله بریتانیایی ادبیات کودک و بزرگسال موفق به کسب جایزه ادبی «پن پینتر» ۲۰۲۳ برای مجموعه آثارش شد.

معرفی سرپرست موزه هنرهای معاصر

هنرنمایی زنان در نمایشگاه نقاشی «آبگون»
در ادامه، محمود سالاری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حکمی محمد خراسانی زاده را بعنوان سرپرست موزه هنرهای معاصر انتخاب کرد.
همینطور نمایشگاه نقاشی «آبگون» به سرپرستی لیلا شاهنجرینی در فرهنگسرای اندیشه از جمعه ۹ تیرماه برگزار می گردد. در این نمایشگاه نقاشی، آثاری با مبحث انسان، طبیعت و گل که توسط تعدادی از زنان هنرمند خلق شده به نمایش درخواهد آمد.

چند خبر موسیقی؛ از جشنواره نواحی تا شب پرشور فرج علیپور
گزارشی هم از نخستین شب شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران داشتیم. نخستین شب از این جشنواره با اجراهای صحنه ای گروه هایی از استانهای گلستان، خراسان شمالی و قزوین، با محوریت تعزیه به میزبانی گنبد کاووس برگزار شد.
همینطور از کنسرت فرج علیپور در تالار وحدت نوشتیم. فرج علیپور از آن دست هنرمندانی است که در میان مردم لرستان از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد و بلیت کنسرت هایش روی زمین نمی ماند. این هنرمند موسیقی لرستان، شامگاه ششم تیر در تالار وحدت به روی صحنه رفت و آثار محبوب و قدیمی خویش را اجرا کرد که با استقبال مخاطبان روبه رو شد.
در ادامه، کنسرت جاودانه های موسیقی ایران با صدای محمدجواد یزدچی به همراهی ارکستر نیایش به سرپرستی علیرضا امینی، ۱۱ تیرماه در تالار وحدت روی صحنه می رود.

نقش برجسته قاچاق شده از انگلیس به ایران آمد
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از بازگشت سنگ نگاره ساسانی به ایران اطلاع داد. این سنگ نگاره جزء آثار سرقت شده از ایران اعلام شده که حدود هفت سال پیش در بریتانیا کشف و ضبط شد. گفته شده است این شیء در موزه ملی ایران به معرض نمایش گذاشته می شود.

فاجعه در مسجد ۸۰۰ ساله
نم همه جا را برداشته است، شوره روی دیوار ۸۰۰ ساله به وضوح دیده می شود، خشت ها به سادگی از بدنه جدا می شوند، بندکشی بین آجرهای تاریخی بشکلی ناشیانه با سیمان انجام شده است. این وضع فاجعه آمیز «مسجد جامع ورامین» است که از دوره حکمرانی مغول ها بر ایران به جای مانده است. مرمت مسجد جامع ورامین با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیون تومان انجام شد، ۳۰۰ میلیون تومان آنرا استانداری تهران و ۳۰۰ میلیون تومان دیگر را اداره کل میراث فرهنگی استان تهران تأمین کرد، ولی اکنون بعد از گذشت یک سال، وضع امروز این مسجد تاریخی، تمام مرمت ها و پولی را که خرج آن شده است زیر سوال می برد و این پرسش را مطرح کرده که طرح مرمت مسجد کجا و چگونه تهیه، تایید و اجرا شده است؟

کتیبه ای با نام «ایران» در دوردست ها
همینطور عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی از شناسایی و بررسی کتیبه ای منقش به نام «ایران» در آرامگاهی در شهر راجشاهی بنگلادش اطلاع داد.

«پرده کعبه» در کاخ نیاوران
افزون بر این، قطعه ای از «پرده کعبه» و تابلو نقاشی با عنوان «ذبح اسماعیل» بمناسبت عید قربان و عید غدیر در کاخ موزه اختصاصی نیاوران به معرض نمایش گذاشته شد.

اعلام جزئیات و هزینه قربانی حج
درحالی که عربستان چهارشنبه ششم تیرماه را بعنوان عید قربان جشن می گیرد، ذابحان در صحرای منا فرایند قربانی حج را به جای می آورند. مسؤول طرح قربانی حج ایرانیان گفته است هر زائر فقط یک گوسفند می تواند قربانی کند. قیمت هر گوسفند ۵۹ میلیون ریال سعودی اعلام شده است.
پیشنهادهایی برای خواندن:

راهکارهایی برای چالش های حج
فروش رکوردشکن پرتره ای از یک زن ناشناس
مجازات برای دیوارنویسی روی اثر دوهزارساله
تاریخ این گونه شرمنده شد



1402/04/08
11:14:57
5.0 / 5
395
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد