نور معرفت
مدیركل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی عنوان كرد:

گره هایی که با همدلی شیعه و سنی باز می شود

گره هایی که با همدلی شیعه و سنی باز می شود

نور معرفت: مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به برگزاری «افطاری وحدت و مقاومت» در استانهای تلفیقی؛ از این افطاری ها به عنوان جریان های مردمی بمنظور نزدیک شدن به فهم مشترک در ایجاد وحدت و پرهیز از تفرقه و کدورت بین شیعه و سنی یاد کرد.



حجت الاسلام محمدتقی سیفایی در گفت و گو با ایسنا درباب برگزاری «افطاری وحدت و مقاومت» در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای نزدیکی قلوب فرزندان امت اسلامی به یکدیگر بود و برگزاری این مراسم ها با محوریت نشست ها و گفتگوهای سازنده برای حل مسائل و سوء تفاهم ها نیز در همین راستا صورت گرفت. این درحالی است که به تعبیر حضرت آقا، هیچ وقت انقلاب اسلامی، شناسنامه تک مذهبی نداشته است.

وی اظهار داشت: بهترین راهکار برای عبور از چالش های بین امت اسلامی توسل به راهکارهای قرآنی است و با اهمیت ترین ماموریت برگزاری افطاری وحدت و مقاومت، پیروی از دستورات قرآنی بود. بدین سبب ما در این افطاری ها بدنبال کپی برداری از همایش های رسمی و تشریفاتی نبودیم بلکه بدنبال آن بودیم که چالش ها و مساله های بین شیعه و سنی به اشتراک گذاشته شود و راهکارهای گفتمانی پیدا شود بطوریکه وقتی این دو گروه از سر سفره افطاری برمی خیزند با دلی سرشار از محبت به همدیگر و دارای دستور عملی برای برنامه ریزی مشترک برای پیشبرد کارها باشند.

به گفته وی، از صفر تا صد این نوع افطاری ها متعلق به مردم بود و سازمان تبلیغات اسلامی تنها بستر ساز این مراسم ها و راوی همدلی و محبت صادقانه آنها بود.

حجت الاسلام سیفایی با اعلان اینکه سه سالی است که سازمان تبلیغات اسلامی خودش را موظف به کوشش برای بسترسازی این افطاری ها می داند؛ اظهار امیدواری کرد در سالهای آتی، برگزاری پرشورتری از این نوع افطاری ها را شاهد باشیم.

این مسئول ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی از برگزاری ۱۱۴ افطاری وحدت و مقاومت در همه استانهای تلفیقی به نیت ۱۱۴ سوره قرآن در ماه رمضان سال ۱۴۰۲ آگاهی داد و از استان هایی همچون سیستان و بلوچستان، کردستان، گیلان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، بوشهر، آذربایجان غربی، البرز، کرمان، کرمانشاه، هرمزگان و فارس به عنوان استانهای برگزاری افطاری یاد کرد.

وی با تأکید بر معنای واقعی «وحدت» اظهار داشت: بطور معمول از کلمه وحدت، به مدلول این که اهل سنت و تشیع در کنار هم زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند و کاری به کار همدیگر نداشته باشند تعبیر می شود در صورتیکه فلسفه برگزاری این نوع افطاری ها برای تعیین نوع خاصی از وحدت است و اتفاقا نظر ما این است که شیعه و سنی نه فقط با همدیگر در ارتباط باشند بلکه با مشارکت و همدلی همدیگر، کارها را به جلو ببرند و اگر مقرر است قله ای فتح شود باید این قله با کمربندهای به هم پیوسته فتح شود.

وی اظهار داشت: تا یک باور صادقانه از همکاری و هم افزایی بین شیعه و سنی ایجاد نشود شاهد به ثمر رسیدن آن نخواهیم بود. هنگامی که بحث وحدت بین شیعه و سنی مطرح می شود؛ دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی بیکار نخواهند نشست. امروز دشمنان دین خدا برای قطع ریشه دین داری، عزم خودرا جزم کردند و مرتفع کردن کدورت بین امت اسلامی از زمره وظیفه دغدغه مندان اسلامی است و بی گمان، افرادی که بدنبال دامن زدن به این کدورت ها هستند هیچ گاه به اهداف خود نخواهند رسید.

وی اظهار داشت: سو تفاهم ها بین شیعه و سنی یکی از دسیسه هایی است که دشمنان در پی تحقق آن هستند و با اهمیت ترین هدف برگزاری افطاری وحدت و مقاومت، خنثی سازی این سوء تفاهم ها بود.

مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی با اعلان اینکه ما ۱۱ هزار شهید اهل سنت داریم اما جامعه از این اخبار ناآگاه است تصریح کرد: یکی از با اهمیت ترین آفت بین شیعه و سنی این است که همدیگر را نمی شناسند و بیشترین تصویر ما همان تصاویر غلطی است که دشمنان برای ما ترسیم کردند در صورتیکه ما «یوسف مصری و بنیامین کنعانی شدیم» و به عبارتی «ما برادرهای دور افتاده را مادر یکی است» و پدرمان رسول خدا (ص) است که مسیر را به خوبی مشخص کرده و بازخوانی این مسیر نیز از ضروریت هاست.

وی اظهار داشت: تلاش شد تا از حرکت های نمایشی و تشریفاتی این افطاری ها کاسته شود و بر نزدیکی قلوب بین شیعه و سنی تاکید شود.

حجت الاسلام سیفایی از استقبال دور از انتظار این افطاری ها از طرف اهل تسنن آگاهی داد و اظهار داشت: بااینکه مسئولین استانها نیز در این افطاری ها حضور داشتند اما تمام هم و غم ما حضور بیشتر جریان مردمی در این مراسم ها بود.

وی در آخر به شیرینی های این نوع افطاری ها اشاره نمود و با اعلان اینکه ارتباط صادقانه و هم افزایی بین شیعه و سنی، بهترین شیرینی این نوع افطاری ها بود اضافه کرد: یکی از مولوی های حاضر در این افطاری ها اظهار داشت که محبت ما به دوده (ع)، کمتر از اهل شیعه نیست و این سخن نشان میدهد که «محبت به دوده و رسول خدا (ص) می تواند محور وحدت امت اسلامی باشد»؛ یا در آغوش کشیدن و احوالپرسی صمیمانه بین اهل شیعه و سنت در این افطاری ها؛ از دیگر شیرینی های این جلسه ها بود.





منبع:

1402/02/11
11:47:15
5.0 / 5
522
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد