نور معرفت
یك آیه و چند نكته (۳)،

کسب رزق الهی چه شرایطی دارد؟

کسب رزق الهی چه شرایطی دارد؟

به گزارش نور معرفت، یک استاد حوزه با اشاره به رابطه مستقیم تقوا با رزق اظهار داشت: خداوند در قسمتی از آیات 2 و 3 سوره طلاق اشاره دارد که کسب رزق الهی، چه مادی و چه معنوی منوط به رعایت تقوای الهی است و رزق الهی قابل محاسبه نیست.


حجت الاسلام والمسلمین منصوریان دامغانی -استاد حوزه- در گفت و گو با ایسنا با اشاره به قسمتی از آیات ۲ و ۳ سوره مبارکه طلاق «ومَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا * وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِب» اظهار داشت: خداوند در این آیات اشاره دارد که «هر کس تقوای الهی پیشه کند خداوند راه نجاتی برای او فراهم می‏کند و او را از جائی که گمان ندارد روزی می‏دهد».
وی با اعلان اینکه این آیات حاوی چند نکته است، اضافه کرد: نکته اولی که از این آیات می توان استنباط کرد این است که راه خروج از مشکلات منوط به رعایت تقوای الهی است. تقوای الهی یعنی جنبه عملی یا همان انجام واجبات و ترک محرمات است.
این استاد حوزه افزود: این که کسب رزق الهی، چه مادی و چه معنوی منوط به رعایت تقوای الهی است، نکته دوم در این آیات شمرده می شود. در حقیقت کسی که تقوای الهی را پیشه کند مشمول رزق الهی می شود، ممکنست کسی مال حلالی را به دست بیاورد اما هر مال حلالی رزق نیست، رزق آن دسته از اموال و معنویاتی است که خداوند به هر شخصی می دهد.
بگفته حجت الاسلام منصوریان دامغانی نکته سوم در این آیات به این مساله اشاره دارد که رزق الهی قابل محاسبه نیست. در اصل کسی نمی تواند میزان رزق الهی را محاسبه و مسیر ارسال آنرا تشخیص دهد.
وی ادامه داد: بر طبق این آیات خداوند می فرماید بنده من تو تکلیف و وظیفه ات را انجام بده و رزقی که قابل محاسبه نیست و برای تو آنچه مکفی خواهد بود را به تو عطا می کنم.



منبع:

1402/01/07
16:42:21
5.0 / 5
570
تگها: اسلام
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد