امضای تفاهم نامه مشترك میان ستاد فهما و جمعیت هلال احمر
نور معرفت: طی برگزاری نشست مشترك و امضای تفاهم نامه میان ستاد هماهنگی كانون های فهما و جمعیت هلال احمر، اعضای كانون های فرهنگی، هنری مساجد كشور آموزش های امدادی می بینند.
به گزارش نور معرفت به نقل از ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما)، نشست امضای تفاهم نامه مشترک میان ستاد هماهنگی کانون های (فهما) و سازمان جوانان جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی امروز سه شنبه ۱۵ مهر انجام شد.
در این جلسه که در محل سازمان جوانان جمعیت هلال احمر انجام شد «پروین داداندیش» مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور اجتماعی، «کریم همتی» رئیس جمعیت هلال احمر، حجت الاسلام و المسلمین «حبیب رضا ارزانی» رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی، هنری مساجد کشور و تنی چند از دیگر مسئولان دو مجموعه حضور داشتند.
«محمد گلفشان» در این جلسه مشترک طی سخنانی با اشاره به کارهای متنوع سازمان جوانان جمعیت هلال احمر اظهار داشت: این سازمان در عرصه های مختلف ملی و بین المللی حضور داشته و دارد، بیش از ۱۱۰۰ کانون دانشجویی، ۳۵۰۰ کانون طلاب، ۲۵۰۰ کانون روستایی، ۸هزار کانون جوانان، ۸ کانون دانش آموزی، ۳۳۰۰ کانون نخبه همچون دستاوردهای ما در این حوزه است.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر اظهار داشت: گاهی برخی هلال احمر را فقط بعنوان یک دستگاه امدادی می شناسند اما واقعیت آن است کارهای گوناگون و متنوعی از طرف جمعیت انجام می شود که باتوجه به این مساله و از طرف دیگر ظرفیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و خیل عظیم جوانانی که در این کانون ها عضویت دارند می توانیم همکاریهای مشترکی داشته باشیم، همچون اجرای طرح «هر مسجد، یک خانه هلال» که تا اختتام امسال ۵ هزار مسجد ذیل این طرح، آموزش های امدادی دیده و به خانه هلال تبدیل می شوند.
وی ادامه داد: مساجد همیشه در دین ما پایگاه بودند بدین سبب نیاز است که در مورد مسایل و حوادث اجتماعی نیز از مساجد استفاده نمائیم، امیدواریم که با انعقاد این تفاهم نامه شرایطی فراهم گردد که در چارچوب برنامه ها و موضوعات امداد و نجات برای مردم قدم برداریم.
همین طور در بخش دیگری از این جلسه، حجت الاسلام و المسلمین ارزانی، طی سخنانی با اعلان اینکه سازمان هلال احمر مجموعه ای گسترده ای است که کارهای متکثری داشته و نام و نشان بین المللی دارد، اظهار نمود: برخی سازمان ها و مجموعه ها مانند ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد در داخل کشور فعالیت داشته و از رویش های انقلاب اسلامی محسوب می شوند که با کارهای خود با محور مسجد در سنگر تربیت جوانان گام بر می دارند.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار داشت: یکی از اهداف شکل گیری کانون های مساجد مقابله با هجمه های غرب بود، زمانی که جوان با مسجد پیوند داشته باشد از خیلی از حواشی مبرا خواهد بود، به این منظور خیلی از برنامه های ستاد فهما حول محور مباحث فرهنگی هنری با تاکید بر پایگاه مسجد شکل گرفته است البته در چند ماه اخیر به سبب شیوع ویروس کرونا خیلی از برنامه ها در بستر فضای مجازی ارائه شد.
وی ادامه داد: ما در ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با تعامل و همکاری با سایر دستگاه ها فعالیت می نماییم، ۲۵ هزار و ۵۰۰ کانون در سراسر کشور فعالیت دارند که از این میان ۱۲ هزار کانون شهری و ۱۳ هزار کانون روستایی هستند.
حجت الاسلام و المسلمین ارزانی افزود: نگاه ما این است که مسجد علاوه بررسالت عبادی سیاسی خود باید نگاه اجتماعی نیز داشته باشد، بدین سبب نگاه اجتماعی به محلات در سند تحول راهبردی ستاد هماهنگی کانون های مساجد مورد توجه قرار گرفت که بر این اساس در عرصه مهارت افزایی و دانش افزایی اعضا باتوجه به تاکید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) فعالیت ویژه ای داریم، همین طور خانواده محوری مولفه دیگری است که در برنامه های ما در دل مساجد مورد توجه قرار گرفته است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: پیش از شیوع ویروس کرونا و در سال ۱۳۹۷ سامانه بچه های مسجد شکل گرفت که در آن اعضا و کانون ها ثبت شده اند، موقعیت مکانی کانون ها، برنامه های اعضا و بسیاری موارد دیگر در این سامانه مشخص است و دوره های مجازی مختلفی در آن انجام می شود.
وی با اشاره به معرفی پایتخت فهما اظهار داشت: در چارچوب این تفاهم نامه می توانیم فعالیت کانون های فرهنگی هنری که در عرصه آموزش های هلال احمر حضور دارند را بعنوان امتیاز برای کانون ها در نظر بگیریم که این مهم در انتخاب پایتخت فهما نیز تاثیر دارد.
در بخش دیگری از این جلسه پروین داداندیش، طی سخنانی اظهار نمود: جمعیت هلال احمر از مجموعه های بسیار قدیمی شمرده می شود که نهادینه کار کرده است، مجموعه ای که کمک می نماید جوان طراز انقلاب اسلامی بر اسا بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری، تربیت شود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور اجتماعی اظهار داشت: سازمان جوانان جمعیت هلال احمر سال های سال است که در عرصه لطمه های اجتماعی و بلایای طبیعی پیش قدم است، نمی توانیم این اتفاقات و بلایا را نادیده بگیریم و باید آماده باشیم، مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیز خصوصاً در طول چند سال اخیر نسبت به موضوع لطمه های اجتماعی ورود جدی داشتند، خصوصاً آنکه بیشترین ضربه را قشر جوان از این لطمه ها می خورد.
وی ادامه داد: بهترین پایگاه برای فرهنگ سازی مساجد هستند، همین طور کانون های فرهنگی هنری مساجد که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیز در بیانات خود نسبت به کانون ها تاکید داشتند. بدین سبب باید جوانان جامعه را در مقابل هجمه های گوناگون فرهنگی که پس از انقلاب وارد جامعه شد یاری نماییم تا لطمه نبینند، یکی از اقدامات موثر در این حوزه آموزش های امدادی به جوانان عضو در کانون های مساجد است که با تعامل سازمان جوانان جمعیت هلال احمر محقق می شود.
داداندیش اشاره کرد: معتقدم سفیران اجتماعی که ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور طرح آنرا آغاز کرد، باید امدادگر اجتماعی خوبی هم باشند.
همین طور در ادامه کریم همتی، با اعلان اینکه سازمان جوانان جمعیت هلال احمر همیشه در خدمت مردم بوده است، اظهار داشت: هلال احمر مجموعه ای وسیعی است که در سطح بین المللی فعالیت دارد، همراهی و تعامل در راه تحقق برنامه های این سازمان طبیعتا به ارتقای سطح فعالیت ها بیش از پیش کمک می نماید.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به ایده خانه های هلال اظهار داشت: این طرح سال ۱۳۹۴ آغاز و پس از مدتی متوقف گردید اما بعدها به صورت جدی دنبال شد به شکلی که در روز افتتاح طرح ۱۴۰۰ خانه هلال راه اندازی شد که قول دادیم این رقم تا اختتام دولت به پنج هزار برسد، خانه های هلال با محوریت داوطلبان در دورافتاده ترین نقاط نیز فعالیت دارند.
وی اشاره کرد: تعامل و تفاهم نامه میان کانون های مساجد باتوجه به طیف مخاطب جوان و گستردگی ۲۵ هزار و ۵۰۰ کانون مساله قابل توجه و قابل اتکایی است که می تواند در راه تحقق اهداف موثر باشد.
منبع: نور معرفت
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب