نور معرفت
در دیدار هیئت پژوهشگران علوم انسانی ایران مطرح شد؛

متاسفانه روابط علمی ایران و پاکستان در حد انتظار نیست

متاسفانه روابط علمی ایران و پاکستان در حد انتظار نیست

نور معرفت: هیئتی مشتمل بر پژوهشگران و اندیشمندان علوم انسانی ایران در کاخ استانداری ایالت پنجاب پاکستان حضور بهم رساندند.


به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، هیئتی مشتمل بر اندیشمندان علوم انسانی ایران در کاخ استانداری ایالت پنجاب حضور بهم رساندند. بلیغ الرحمان حاکم ایالت پنجاب، ضمن ابراز شادمانی از حضور هیئتی مشتمل بر اندیشمندان علوم انسانی ایران در پاکستان به دعوت دانشگاه اوپن (فضای مجازی) علامه اقبال عنوان کرد: بنده بعنوان حاکم پنجاب رئیس تمامی دانشگاه های دولتی ایالت پنجاب و بعضی از دانشگاه های خصوصی هستم. از زمان استقلال پاکستان، دو کشور برادر اسلامی روابط خوبی دارند و این روابط بعد از انقلاب اسلامی بهتر شده است. بنده دو روز پیش میهمان ویژه مراسم چهل و چهارمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران بودم که سبب افتخار من است. زمانی که من وزیر آموزش بودم با ایرانی های زیادی ملاقات کردم و دیدم ایرانیان بسیار فرهیخته هستند و از علامه اقبال یاد می کنند و ایشان را اقبال لاهوری می خوانند در صورتی که وی در شهر سیالکوت پاکستان متولد شده است.

وی ادامه داد: زبان در هر تمدن تأثیر بسزایی دارد و در شبه قاره خزینه گرانبهایی به زبان فارسی وجود دارد که بزرگان ما از آنها بیشتر استفاده می کردند ولی حالا ما از این گنجینه کمتر استفاده می نماییم.

حاکم ایالت پنجاب ضمن تاکید به تبادل هیات های علمی و تبادل کارهای علمی و پژوهشی اظهار داشت: امیدوارم تشریف آوری شما سبب گسترش روابط علمی و دانشگاهی بین دو کشور شود.
ایشان در ادامه اظهار داشت: پاکستان با وجود تحریم های اقتصادی تجارت تهاتری را قطع نکردند و امیدواریم هرچه سریعتر این تحریم ها پایان یابد و روابط دو کشور جمهوری اسلامی در حوزه های مختلف همچون تجارت به اوج برسد. اندیشمندان و فرهیختگان پاکستانی در هر کجا خوش میدرخشند

سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب ایران عنوان کرد: بنده در کشور خود پاکستان هیچگاه احساس غریبگی نمی کنم. در سال شمسی گذشته بنده دو بار به پاکستان سفر داشته ام. من پاکستان را یک کشور بزرگ می دانم چون در هر نقطه از جهان که پا گذاشتم اندیشمندان و فرهیختگان پاکستانی را در آنجا دیدم. در آمریکا، سازمان ملل، بانک جهانی و تمامی سازمان های بین المللی اندیشمندان پاکستانی فعال می باشند. در آمریکا و اروپا پزشکان پاکستانی هم جایگاه ویژه ای دارند. در ایران هم در سازمان اکو پاکستانی ها انجام وظیفه می کنند. روسای دانشگاهی که در این محفل حضور دارند باید به خود افتخار کنند که در رشد و گسترش علم در جهان نقش موثری دارند.

ایشان در ادامه اضافه کرد: متاسفانه روابط علمی ایران و پاکستان در حد انتظار نیست. ما از این ظرفیت بیشتر می توانیم استفاده نماییم. دانشگاه بزرگ علامه اقبال اوپن از ۵۰ سال پیش در حوزه آموزش در فضای مجازی فعال است و در گسترش علم تا روستا ها و نقاط دورافتاده نقش مهمی ایفا نموده است. خیلی از خانم های خانه دار در پاکستان از دانشگاه علامه اقبال باسواد شدند و بسیار تلاش شد تا سطح علمی پاکستان بالا بیاید.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب طی سخنانش اظهار داشت: ما حاضریم روابط علمی دو کشور را به سطح بالاتر برسانیم و با همکاری یکدیگر رتبه علمی دو کشور را بالاتر ببریم. وی ادامه داد: ما مسلمانان در تمامی علوم برتر بودیم ولی متاسفانه این جایگاه را از دست دادیم. زمانی که ما بوعلی سینا، و... را داشتیم جهان از علم محروم بود. این تمامی موفقیت ها در زمینه علوم انسانی بوده است. هیات ایرانی که در این محفل حضور دارد مشتمل بر اندیشمندان علوم انسانی است.

ایشان افزود: دانشگاه ادیان و مذاهب در تمامی رشته های ادیان و مذاهب جهان کارشناس دارد و ما در آن واحد حاضریم با تمامی ادیان و مذاهب جهان صحبت نماییم. ما هیچ کمبودی از ادیان و مذاهب نداریم بلکه دست برتر داریم.

ایشان در انتها سخنانش اظهار داشت: دانشگاه های ایران و پاکستان باید روابط علمی دوطرفه را گسترش داده و وارد اقدامات عملی شوند.


منبع:

1401/11/25
10:10:15
5.0 / 5
524
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد