نور معرفت

انتشار تاریخ قرآن شهید بهشتی در گرو ممیزی است

انتشار تاریخ قرآن شهید بهشتی در گرو ممیزی است

به گزارش نور معرفت ناشر کتاب های شهید بهشتی می گوید: ممیز وزارت ارشاد هشت صفحه از کتاب «تاریخ قرآن» اثر ˮتئودور نولدکهˮ با ترجمه شهید بهشتی را مشروط اعلام نموده و گفته باید این مطالب نقد شود. درنتیجه این کتاب بلاتکلیف مانده است. حالا من شهید بهشتی را از کجا بیاورم که آنها را نقد کند؟!


علیرضا بهشتی، مدیر نشر روزنه، درباره وضعیت کتاب های شهید سیدمحمد حسینی بهشتی، به مناسبت روز هفتم تیرماه، چهل و یکمین سالروز شهادت این فقیه و دولتمرد، به ایسنا اظهار داشت: مجموعه کتاب های شهید بهشتی فروش می روند و روند ثابتی در بازار کتاب دارند. همه کتاب های وی در یک سطح است و این طور نیست که بگوییم یک کتاب او خیلی فروش می رود و کتاب دیگر او فروش نمی رود. علاقه مندان شهید بهشتی در هر دوره ای کتاب های ایشان را تهیه کرده و می خوانند.
او درباره میانگین شمارگان کتاب ها او نیز توضیح داد: کتاب های شهید بهشتی قبلا توسط شورای آثار شهید بهشتی منتشر می شد، ازاین رو از سابقه قبلی شمارگان کتاب های وی اطلاعی ندارم. شهید بهشتی ۴۰ سال است که به شهادت رسیده و کتاب های وی پیش از شهادتش و قبل از انقلاب هم چاپ می شده است. انتشار کتاب های وی تازه به ما سپرده شده است. البته شورای آثار شهید بهشتی کارهای کتاب ها را انجام می دهد و ما حدودا کارهای فنی و چاپ و ارائه آنها در بازار را انجام می دهیم. الان هم با عنایت به وضعیت بازار کتاب و گرانی کاغذ، کتاب هایمان را بصورت دیجیتال چاپ می نماییم. در حقیقت ما هر چه نیاز باشد، سریع تولید و با قیمت جدید عرضه می نماییم، مگر کتاب هایی که فروش بالایی در ماه دارند. بطور معمول کتاب هایمان را ۵۰ تا ۵۰ تا و ۱۰۰ تا ۱۰۰ تا چاپ می نماییم.
این ناشر ضمن اشاره به ماندن یکی از کتاب های شهید بهشتی در در مرحله گرفتن مجوز نشر، بیان نمود: شهید بهشتی کتابی دارد که فکر می کنم اگر منتشر شود، مورد توجه و استقبال قرار بگیرد؛ کتاب «تاریخ قرآن» نوشته تئودور نولدکه. ممیز ارشاد خیلی بی سلیقگی کرده و هشت صفحه مشروطی برای این کتاب داده است. شهید بهشتی تاریخ قرآن "نولدکه" را اوایل دهه ۱۳۵۰ ترجمه کرده که کتاب خیلی معروف و مهمی در زمینه آشنایی با علوم قرآنی است. علیرغم این که کتاب در سال ۱۸۶۲ میلادی نوشته شده، هنوز یکی از مهم ترین آثار در زمینه دین پژوهی است، بخصوص اینکه شهید بهشتی بعنوان یک اسلام شناس آنرا ترجمه کرده است. امیدواریم دوستان دستشان را از روی کتاب بردارند و بتوانیم این کتاب را منتشر نماییم.
وی در ادامه اضافه کرد: "نولدکه" یک شرق شناس است که حرف هایش را زده و شهید بهشتی هم به حرف هایی که به نظرش ناصواب رسیده، پاسخ داده است. حالا ارشاد هشت صفحه را علامت زده که باید به این بخش ها هم جواب دهد، من شهید بهشتی را از کجا بیاورم که جواب بدهد؟! به نظرم مقداری بی سلیقگی هم شده است. به شخصه کتاب را دقیق خوانده ام، انصافا مشکلی ندارد، این کتاب، کتابِ علمی و عظیمی است که حالا ممیز ابراز سلیقه کرده که باید این حرف های نولدکه را هم نقد کنید. خب، شهید بهشتی جاهایی را که لازم دانسته نقد کرده، مابقی هم نظر نولدکه است و شهید بهشتی چیز خاصی به نظرش نرسیده که موردی داشته باشد و منجر به سوء تفاهم شود. من با خانواده شهید بهشتی صحبت کردم و گفتم این حرف ها را انجام دهند تا کتاب دربیاید، آنها نه نگفتند اما موافق هم نبودند.
بهشتی درباره مخاطبان کتاب های شهید بهشتی نیز اظهار داشت: فضای سیاست، فضای خوبی نیست، به نظر نسل جوان ما از دین برگشته است، شهید بهشتی که جای خودرا دارد اما در عین حال به نظرم می رسد توجه به شهید بهشتی بیشتر باشد، برای اینکه ایشان در زمان خود هم در بین روحانیت سنتی استثنا بود. درعین اینکه در درجات روحانیت سنتی مقام بالایی داشت اما نظرات و دیدگاه هایش به روزتر بود. پسر ایشان تعریف می کرد، پدرم ماشین رامبلر داشت و مادر ایشان هم در محله مذهبی اصفهان سکونت داشت. شهید بهشتی ماشین را که پارک کرد، جوانی آمد دست در ماشین کرد و اظهار داشت: «به به آخوند ماشین سوار بِشد، رادیول هم که دارِد.» یا او پیشنهاد می داد که روحانیت زبان انگلیسی یاد بگیرد و حتما با علم جدید ارتباط داشته باشد. این ها چیزهایی است که اگر کسی دیگر جز شهید بهشتی می گفت، شاید آن زمان تکفیر می شد، منتهی مقام علمی و نفوذ شخصیتی او بالا بود و این حرف ها را قابل تأمل می کرد. الان ما به دیدگاه های وی نیاز داریم و بیشتر مورد توجه نسل جوان قرار گرفته است.




منبع:

1401/04/08
11:23:35
5.0 / 5
395
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد