نور معرفت

گلدسته طلاکاری حرم امام علی (ع) آماده رونمایی

گلدسته طلاکاری حرم امام علی (ع) آماده رونمایی

نور معرفت: مدیر صنعتی هنری ستاد توسعه بازسازی عتبات عالیات از اختتام طرح مرمت و ترمیم طلاکاری گلدسته شمالی ایوان نجف در حرم امام علی (ع) آگاهی داد.


به گزارش نور معرفت به نقل از ایسنا، روابط عمومی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در ایران در این زمینه توضیح داد: گلدسته ها و ایوان نجف از با اهمیت ترین بخش های عمارت تاریخی حرم علوی و از میراث باارزش هنر و معماری ایرانی اسلامی است. این بنای باشکوه توسط استادکاران ایرانی در عصر صفوی و زیر نظر "شیخ بهایی" ساخته و با کاشی هایی به رنگ سبز نماکاری شده بود که بعدها به دستور نادرشاه افشار، با پوشش نازکی از طلا آبکاری شد.
از آن زمان تا کنون به سبب عوامل مختلف، این بنای تاریخی گرفتار لطمه و فرسایش شده بود که ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در چند مرحله برای ترمیم و مرمت آن اقدام نموده است.
همین طور کتیبه های میناکاری شده با اشعار فارسی، ترکی و هندی، صدها سال روی ایوان تاریخی نجف، نصب شده بود که در زمان حکومت صدام از روی ایوان کنده شد.
بعد از سقوط دیکتاتوری صدام، با همت متخصصان ستاد توسعه و بازسازی عتبات این کتیبه های تاریخی باردیگر بازسازی و مرمت و در جای خود نصب شدند که شعر معروف «زائران درگهت را بر در خلد برین* می دهند آواز طبتم فادخلوها خالدین» یکی از آنها است.
محمد کریمی ـ مدیر صنعتی هنری ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات ـ نیز اظهار داشت: سید عیسی الخرسان، تولیت آستان مقدس علوی با حضور در جمع استادکاران ایرانی، آخرین خشت بازسازی و مرمت شده گلدسته شمالی ایوان نجف را نصب کرد و گلدسته شمالی اکنون آماده رونمایی است.


او اضافه کرد: بر طبق طرح، حدود ۴۵۰۰ خشت مسی که قرن ها پیش توسط استادکاران ایرانی با روکش نازکی از طلا آبکاری شده بود ابتدا شماره گذاری شده و بعد از جداسازی از گلدسته، در کارگاه مخصوص ترمیم و باردیگر با پوشش نازکی از طلا به قطر چند میکرون پوشیده و در نهایت سرجای قبلی نصب گردید.
کریمی با اشاره به اینکه در مرحله بعدی پروژه، کار روی ترمیم خشت های بخش مرکزی ایوان نجف شروع خواهد شد، اشاره کرد: تمام هزینه های مربوط به تامین طلا، توسط تولیت آستان مقدس علوی و خیران عراقی تامین می شود.
مدیر صنعتی هنری ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات تصریح کرد: مناره جنوبی ایوان نجف نیز در سال ۹۸ به دست استادکاران ایرانی مرمت شده بود.






منبع:

1400/11/11
22:55:50
5.0 / 5
692
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد