نور معرفت
در بیست و دومین دوره جایزه ترویج علم مطرح شد

باید پیش از عالم و متخصص شدن معرفت دینی و شناختی داشته باشیم

باید پیش از عالم و متخصص شدن معرفت دینی و شناختی داشته باشیم

به گزارش نور معرفت عضو پیوسته و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران با تکیه بر این که همه عالمان تجربی قابل احترام هستند، ولی باید حواسمان باشد که علم دین را دست کم نگیریم و دین را به درستی به جامعه معرفی نماییم، اظهار داشت: این که فردی نارنجک به کمر می بندد تا به خدا برسد، این کج اندیشی دینی است.


به گزارش نور معرفت به نقل از ایسنا آیت الله مصطفی محقق داماد امروز در بیست و دومین دوره جایزه ترویج علم؛ نکوداشت دکتر علی اکبر صالحی، با اشاره به اینکه صفات خداوند در دو دسته "فعل" و "ذات" تعریف می شود، اضافه کرد: صفات فعل مانند رازق و صفات ذات مانند علم، حیات و قدرت و ازاین رو است که گفته می شود خدا یعنی علم، خدا یعنی قدرت و خدا یعنی حیات.
وی با تکیه بر این که درک این معنا در زندگی روزمره کسانی که اهل معرفت هستند بسیار تأثیر گذار است، اظهار نمود: هر چه علم است، پرتو علم خداوند است ازاین رو به هر میزانی که علم داشته باشیم، خدا در ما متجلی می شود. بنابراین است که عالمان باید ارزش خویش را بدانند و این اساس نظام اخلاقی اسلامی است و تفاوت آن با سایر مکاتب در این امر است.
محقق داماد ضمن اشاره به فعالیتهای علمی و تحقیقاتی و اجرایی دکتر علی اکبر صالحی با اشاره به اینکه وی را چندین سال است که می شناسم، تصریح کرد: دکتر صالحی شخصیتی است که در بهترین دانشگاه های دنیا تحصیل کرده و برای خدمت به کشور، به ایران بازگشت و از زمانی که به ایران بازگشته تابحال مشغول فعالیتهای علمی، تحقیقاتی و اجرایی بوده است.
عضو پیوسته و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران، ادامه: همگان با شخصیت علمی و اخلاقی دکتر صالحی آشنا هستند، ولی من به جنبه ای از شخصیت ایشان اشاره می کنم که کمتر کسی به آن توجه کرده است و آن جنبه این است که وی از شجره طیبه بزرگ خانوادگی و شجره بزرگ علمی است. وی در خانواده ای رشد یافته که تالیفاتی در حوزه دینی داشته اند.
وی با طرح این سوال که کدام علم مهمتر و به منظور زندگی مردم مفیدتر است، افزود: برخی در پاسخ به این سؤال می گویند علوم تجربی، ولی من اعتقاد دارم مهم ترین علم، علم دین است و باید پیش از عالم شدن و متخصص شدن و فیزیکدان شدن معرفت دینی و شناختی داشته باشیم، در غیر این صورت این ما هستیم و جهان خاورمیانه.
محقق داماد ضمن اشاره به وضعیت حاکم در کشورهای افغانستان و سوریه، تصریح کرد: چرا ما در خاورمیانه امروز گرفتار آدمکشی و خونریزی هستیم و چرا در مقابل دیدگان کودکان، پدران آنها به نام "خدا" سربریده می شود. کسی که به کمر خود نارنجک می بندد و کشته می شود تا از این طریق به خدا برسد، کج اندیشی دینی است.
وی افزود: همه عالمان تجربی قابل احترام هستند، ولی باید حواسمان باشد که علم دین را دست کم نگیریم و دین را به درستی به جامعه معرفی نماییم.




منبع:

1400/10/03
20:25:33
5.0 / 5
639
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد