خانه داری کاری ساده یا عبادتی با پاداش های بزرگ معنوی؟
به گزارش نور معرفت، کارشناس مسایل خانواده با تکیه بر جایگاه زن در خانواده، نگاه تقلیل گرایانه به خانه داری را مورد انتقاد قرار داد و اظهار داشت: کار زن در خانه نه فقط امری کم ارزش یا پست نیست، بلکه در آموزه های اسلامی از جایگاهی معنوی برخوردارست و برای آن اجر و پاداش فراوانی درنظر گرفته شده است.
به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلیرضا تراشیون با اشاره به تأثیر برخی الگوهای فرهنگی، رسانه ای و فمینیستی بر نگرش جامعه نسبت به نقش زن در خانواده، اظهار نمود که گاهی خانه داری به شکلی تصویر می شود که زنان آنرا نوعی «کلفتی» تلقی می کنند؛ در صورتیکه اسلام برای فعالیت زن در خانه و نقش وی در مدیریت محیط خانواده ارزش ویژه ای قائل شده است.
تراشیون در بیان جایگاه معنوی خانه داری به روایتی اشاره نمود و اظهار داشت: «وقتی زن هفت روز در خانه شوهر کار می کند، خداوند هفت درِ جهنم را به روی او می بندد و هشت درِ بهشت را به روی او می گشاید.»
به گفته او، چنین روایتی نشان میدهد که کارهای روزمره زن در خانه، از دید آموزه های دینی کاری بی ارزش و معمولی نیست، بلکه می تواند زمینه ساز بهره مندی از پاداش های معنوی باشد.
این کارشناس مسایل خانواده با انتقاد از بی توجهی به نقش زنان در خانه اضافه کرد: زمانیکه جامعه یا حتی مردان خانواده، زحمات زن در خانه را نمی بینند و برای آن ارزشی قائل نمی شوند، طبیعی است که این تصور در زن شکل بگیرد که ماندن در خانه و انجام امور خانواده کاری کم ارزش است.
او اضافه کرد: در چنین شرایطی ممکنست برخی الگوهای اجتماعی، زن موفق را فردی معرفی کنند که از نقش های خانوادگی فاصله گرفته و فقط در حوزه های بیرون از خانه فعالیت می کند؛ در صورتیکه خاصیت های زنانه و لطافت روحی او با خانواده و محیط خانه نیز تناسب دارد.
تراشیون با اشاره به تغییر نگرش برخی زنان نسبت به خانه داری اظهار داشت: گاهی زن ترجیح می دهد در محیط های کاری حضور داشته باشد اما در خانه نماند؛ چونکه احساس می کند فعالیت هایش در خانه دیده نمی شود و مورد توجه قرار نمی گیرد. این مسئله تا جایی پیش می رود که برخی زنان می گویند: «اگر در خانه بمانم، افسرده می شوم.»
او ریشه این نگاه را تا حدی در رفتار خانواده و خصوصاً مردان دانست و اظهار داشت: وقتی مرد برای تلاشهای همسرش در خانه ارزش قائل نشود و از زحمات او قدردانی نکند، طبیعی است که انگیزه زن برای انجام این فعالیتها کاهش پیدا کند؛ در صورتیکه خداوند برای همین کارهای به ظاهر ساده نیز ارزش معنوی قرار داده است.
این استاد حوزه و کارشناس مسایل خانواده در ادامه به روایت دیگری درباره ی ارزش کارهای روزمره زن در خانه اشاره نمود و اظهار داشت: در روایت آمده است که وقتی زن خانه را مرتب می کند، وسیله ای را در جای خود قرار می دهد یا چیزی را جابه جا می کند، خداوند با نگاه رحمت به او می نگرد.
وی همین طور با اشاره به سخنی از حضرت فاطمه زهرا(سلام ا... علیها) درباره ی جایگاه زن خانه دار اظهار داشت: «زن خانه دار به خدا نزدیک تر است»؛ چونکه کارهای زن در محیط خانه و خانواده، در نگاه دینی دارای ارزش و جایگاه است.
تراشیون اضافه کرد: وقتی چنین ارزش هایی برای خانه داری تبیین نشود، ممکنست نسل جدید نیز فعالیت در خانه را کاری پست تلقی کند و دختران جوان تنها به دنبال حضور در بازار کار باشند تا از انجام امور خانه فاصله بگیرند؛ در صورتیکه مسئله اصلی، کم ارزش بودن خانه داری نیست، بلکه نادیده گرفتن ارزش و اهمیت آنست.
او در بخش دیگری از سخنان خود به پاداش معنوی خدمت زن به همسر اشاره نمود و اظهار داشت: در روایتی آمده است که وقتی زن برای شوهر خود ظرفی آب می آورد، پاداش این عمل از یک سال روزه داری در روز و عبادت در شب بیشتر است.
به گفته این کارشناس خانواده، در ادامه همین روایت آمده است که به ازای هر جرعه ای که مرد از آن آب می نوشد، شصت گناه زن محو و شصت حسنه برای او ثبت می شود.
تراشیون در انتها با تکیه بر ضرورت بازبینی در نگاه جامعه به خانه داری تصریح کرد: خیلی از کارهایی که در زندگی روزمره زنان ساده و عادی به نظر می آید، در فرهنگ دینی دارای ارزش معنوی است و بی توجهی به این ارزش ها می تواند نگاه زن و خانواده را نسبت به نقش ها و مسئولیت های خانوادگی تغییر دهد.
منبع: نور معرفت
مطلب نورمعرفت را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان نورمعرفت در مورد این مطلب