نور معرفت
مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی:

ادبیات تقریبی باید همسو با تحولات اجتماعی نخبگانی گسترش یابد

ادبیات تقریبی باید همسو با تحولات اجتماعی نخبگانی گسترش یابد

به گزارش نور معرفت عبدالسلام کریمی، مشاور رییس جمهور در امور اقوام، اقلیت های دینی و مذهبی با رییس دانشگاه مذاهب اسلامی، ملاقات و گفتگو کرد و اظهار داشت: ادبیات تقریبی باید همسو با تحولات اجتماعی نخبگانی گسترش یابد.



به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، عبدالسلام کریمی، مشاور رییس جمهور در امور اقوام، اقلیت های دینی و مذهبی با سید عباس صالحی، رییس دانشگاه مذاهب اسلامی، ملاقات و گفتگو کرد.
در این دیدار صالحی ضمن بیان گزارش مختصری از دانشگاه، یاد مرحوم آیت الله واعظ زاده‌ی خراسانی که با راهنمایی های نظری مقام معظم رهبری این دانشگاه را تأسیس و در توسعه و تقویت آن جهد بلیغ داشتند را گرامی داشت. دانشگاه مذاهب اسلامی از معدود دانشگاه هایی است که مقام معظم رهبری دو بار با هیأت امنای آن دیدار کرده اند و این حاکی از جایگاه و اهمیت رسالت دانشگاه است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه در دانشگاه مذاهب اسلامی، علم و فرهنگ با هم و توأمان در حرکتند و این لازمه تحقق رسالت این دانشگاه است، بیان داشت: دانشگاه مذاهب اسلامی نیروی انسانی جوان و بسیار عالی و آماده به خدمت تربیت کرده و این یکی از دستاوردهای ارزشمندی است که باید به مثابه‌ی فرصتی از آن بهره مند شد.
صالحی در تشریح سه خاصیت دانشگاه مذاهب اسلامی که آنرا از سایر دانشگاه ها متفاوت می کند، اظهار داشت: خاصیت نخست؛ دانشگاه مذاهب اسلامی از یک جامعه ترکیبی مذهبی و استادی و دانشجویی آگاهانه برخوردارست که اگر در سایر دانشگاه ها چنین اجتماعی هم شکل بگیرد، تصادفی است. دومین خاصیت این است که دانشگاه مذاهب اسلامی نگرش ترکیبی مقارنه ای به دانش های اسلامی دارد. خاصیت سوم نیز این است که نگاه همزیستی اسلامی بر فضای دانشجویی (شیعی و سنی) دانشگاه مذاهب اسلامی حاکم است. از ابتدا نیز ضرورت وجودی دانشگاه همین خاصیت های سه گانه آن بوده است که باتوجه به شرایط فعلی کشور، منطقه و جهان این ضرورت ها نه فقط کم رنگ نشده اند، بلکه بیش از پیش برجسته هستند.
صالحی در بخش دیگری از دستور کار قرار دادن برنامه تحولی دانشگاه آگاهی داد و اظهار داشت: این برنامه مراحل نهایی خودرا می گذراند که سند چشم انداز و نقشه راه پیش رانی برای سالیان آتی دانشگاه خواهد بود.
وی همین طور با بیان امتداد تاریخی گفتمان تقریب و تبیین آن برای جامعه دانشگاهی و نخبگانی از یک طرف و توجه به تحوّلات اجتماعی دوران مدرن از جانب دیگر، بر تغییر و تحوّل ادبیات متناسب بر این فضای نخبگانی تاکید کرد. چه بسا با ادبیات گذشته نتوانیم نسل مرجع گریز و گاه سردرگم فعلی را با گفتمان تقریب آشنا نمائیم. بنابراین، نیاز به ادبیاتی جدید برای جامعه باسواد فعلی داریم و می توانیم ایده تقریب را در مباحثی چون اصل کرامت انسانی، همزیستی و مانند آن، طرح و پیگیری نماییم. عدم ارتقای ادبیات تقریبی همسو با تحولات اجتماعی نخبگانی، ادامه و گسترش آنرا با مشکل مواجه خواهدنمود.
وی اضافه کرد: در برنامه تحول دانشگاه سه هدف را دنبال می کنیم؛ نخست، دانشگاه مذاهب اسلامی را به پاتوق نخبگان علمی شیعه و سنی تبدیل نمائیم. یعنی نخبگان حوزوی و دانشگاهی از فریقین، این دانشگاه را خانه گفتگو و ارتباط خود بدانند. دوم، دانشگاه مذاهب اسلامی را بعنوان خط ارتباطی با سایر دانشگاه های کشور، در حوزه همزیستی تبدیل نماییم. یعنی با راهبری این دانشگاه و سپس همکاری سایر دانشگاه ها ایده همزیستی را به فضای دانشگاهی ببریم. سومین هدفی که دنبال می نماییم تقویت ارتباطات بین المللی است؛ دانشگاه مذاهب اسلامی در بُعد بین الملل فرصت بسیار خوبی برای برقراری ارتباط در فضای بین الملل با دانشگاه های اسلامی و علوم انسانی می باشد و باید از این فرصت برای بسط ایده همزیستی و تقریب بهره مند شد.
در ادامه این دیدار عبدالسلام کریمی، مشاور رییس جمهور در امور اقوام، اقلیت های دینی و مذهبی ضمن ابراز خشنودی از حضور در دانشگاه مذاهب اسلامی، بر جایگاه ویژه دانشگاه مذاهب اسلامی تاکید کرد و تصریح کرد: جامعه به نیروی انسانی فاضل تقریبی که یکی از مهم ترین دستاوردهای این دانشگاه می باشد، نیازمند است.
وی همین طور به بَرَکات فکری، علمی و عملی مرحوم آیت الله واعظ زاده که دانشگاه مذاهب اسلامی یکی از آنها است، اشاره نمود و با اشاره به متفاوت بودن فقه مقارن با فقه تطبیقی گفت: باید بر بُعد مقارنه ای فقه مذاهب توجه کرد و هدف فقط پاس کردن واحدها و گرفتن مدرک نباشد که اگر چنین شد دانشگاه از اهداف خود دور خواهد شد.


منبع:

1401/01/27
19:45:32
5.0 / 5
529
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد