نور معرفت
ابوذر ابراهیمی تركمان عنوان كرد

هماهنگی عرفان، برهان و قرآن در رسالة الولایه

هماهنگی عرفان، برهان و قرآن در رسالة الولایه

به گزارش نور معرفت رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مراسم رونمایی از ترجمه ترکی استانبولی کتاب «رسالة الولایه» اظهار داشت: با اهمیت ترین خاصیت این کتاب هماهنگی بین عرفان، برهان و قرآن کریم است.


به گزارش نور معرفت به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در مراسم رونمایی از ترجمه ترکی استانبولی کتاب «رسالة الولایه» علامه طباطبایی اظهار داشت: این کتاب محصول یک دوران عجیب است. مرحوم علامه طباطبایی متولد ۱۲۸۱ هجری شمسی است. وی در سال ۱۳۰۴ به سمت نجف رفت و به مدت ۱۰ سال در نجف اقامت داشت. اما به سبب مشکلات مالی و معیشتی در سال ۱۳۱۴ از نجف به شهر تبریز کوچ کردند.
او اضافه کرد: در زندگینامه خودنوشت علامه طباطبایی آمده است که وی در طول ۱۱ سال که در تبریز بود دوران سختی را گذراند و عجیب این که این کتاب محصول همان دوران است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اهمیت ترین خاصیت کتاب «رسالة الولایة» را هماهنگی بین عرفان، برهان و قرآن کریم دانست و اظهار داشت: علامه طباطبایی مطالب عرفانی را که چشیده برهانی کرده و استدلال های عقلانی برای آنها به کار برده و سپس منطبق با قرآن کریم کرده است.
ابراهیمی ترکمان افزود: از دیگر خاصیت های این کتاب باید به بحث ولایت اشاره نمود. ولایت آخرین سیر تکاملی انسان است. آخرین مقامی است که انسان می تواند به آن برسد و آخرین کمال حقیقی انسان است. علامه طباطبایی می‎ گوید راه ذکر خداوند این است که انسان راه غرق نشدن در دنیا را بداند و به یاد خداوند سبحان باشد و حیات دنیا موجب غفلت از ذکر است. اگر انسان غافل شود و ذکر نداشته باشد، دستش از آن چیزهایی که راه دستیابی آن فقط ذکر است، کوتاه می شود.
وی اظهار نمود: در نخستین قدم بعد از ذکر الهی، افق محبت طلوع می کند. سپس اسباب استقلال خودرا از دست می دهد، بدین سبب راهی که علامه طباطبایی ذکر می کند، دوام ذکر است.
ابراهیمی ترکمان همین طور بیان کرد: تنها راه دائم الذکر بودن نسبت به خداوند متعال، باور فقر است، این که انسان باور کند که فقیر است. اگر انسان به فقر دائمی خودش متوجه باشد یعنی بداند همیشه فقیر است و هر لحظه فقیر و نیازمند هستی بخش است، خودش دوام ذکر الهی می شود و دوام ذکر محبت می آورد.



قهرمان سلیمانی، سرپرست مرکز گفت وگوی ادیان و فرهنگ های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم در بخش آغازین این مراسم، اظهار داشت: علامه طباطبایی فیلسوف، مفسر و عارف بزرگ جهان اسلام است. سلسله ای از دینداران توفیق پیدا کردند که در محضر پٌرفیض علامه بهره گیرند چه در نوشته ها و کلام منطق و چه در سیره و سلوک و معرفی کوتاه او از تشیع و هنوز هم یکی از پرمغزترین متونی است که در دانشگاه های شرق و غرب عالم تدریس می شود.

بر طبق این گزارش، با همکاری مرکز ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی و رایزنی فرهنگی کشورمان در ترکیه، مراسم رونمایی از ترجمه ترکی استانبولی کتاب «رساله الولایه» اثر علامه طباطبایی(ره) با حضور و سخنرانی ابوذر ابراهیمی ترکمان، محمود صدقی زاده، رایزن فرهنگی کشورمان در آنکارا، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، حجت الاسلام والمسلمین صادق حسن زاده، مترجم کتاب، اکرم کلش، حسن قناعتلی، مترجم کتاب به زبان ترکی استانبولی و احمد تورگوت در محل حوزه ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انجام شد.
کتاب «رسالة الولایه» به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکیه به زبان ترکی استانبولی ترجمه و انتشار یافته است.
در این کتاب، مترجم علاوه بر ترجمه متن رساله الولایه از زبان عربی به زبان ترکی استانبولی با بهره گیری از سه شرح صورت گرفته بر رساله مذکور از آیت الله جوادی آملی، مرحوم آیت الله صانعی زنجانی و محمدحسین رحیمی، شرح رساله را از زبان فارسی به زبان ترکی استانبولی ترجمه کرده است.







منبع:

1400/05/20
09:09:04
5.0 / 5
822
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد