نور معرفت
گزارش نور معرفت؛

استان سمنان لباس قدر پوشید

استان سمنان لباس قدر پوشید

دل های مردم استان سمنان همزمان با لیالی قدر و شب شهادت مولایشان مانند آسمان این روزهای قومسیان، بارانی و اشک بار بود و مردم رخت عزای مولی الموحدین علی(ع) را بر تن کردند.



خبرگزاری مهر - گروه استان ها: احیای لیالی قدر و شب شهادت مولا علی (ع) همزمان با شامگاه دوشنبه رنگ و بوی دیگری برای مردم استان سمنان داشت که با سالهای قبل کمی متفاوت بود. سال جاری هم مانند سال قبل آئین احیا و شب زنده داری به علت شیوع کرونا با رعایت مسائل بهداشتی همراه بود اما دیگر تفاوت احیای شب بیست و یکم ماه رمضان نسبت به دیگر سال ها، بارش شدید باران بود که آسمان را شبیه دل های مردم دیار قومس کرد.
بارش شدید و سرمای هوا اما نتوانست جلوی عاشقی مردم متدین و علوی استان سمنان را بگیرد و مردم با شوری خاص آئین شب شهادت مولایشان را در هیئت ها و مساجد با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و در منازل خودشان با استفاده از فضای مجازی و رسانه ها، برگزار کردند.
تمکین در سایه عشق به مولا
امشب خیلی از هیئت ها که به رسم تمکین همیشگی شأن از قانون، مردم را با رعایت فاصله گذاری اجتماعی میزبانی می کردند، با استقرار اهدای ماسک، فاصله گذاری به استقبال این شب خاص رفتند و برخی دیگر هم که شرایط حضور در اجتماعات کنترل شده و محدود را نداشتند در منازل و با همراهی اعضای خانواده هایشان در سوگ مولا نشستند.
از سوی دیگر این شب ها مراکز انتقال خون استان سمنان هم مملو از جمعیت عاشقان است. مردمی که نذر خون را به برکت فرق شکافته مولایشان، برگزیده اند تا قطره ای از عشق به مولایشان را نثار همنوع گرفتار و بیمارشان نمایند و صیغلی هم به جان خسته شأن بدهند.
علی عرب عامری یکی از افرادی که برای اهدای خون به مرکز انتقال خون مراجعه نموده در گفتگو با خبرنگار مهر، می گوید: چهار سال است که نذر خون دارم آن هم در لیالی قدر و حتی کرونا هم نمی تواند جلوی نذر مرا بگیرد چونکه از مولا چیزی خواسته ام که نزد خداوند برایم شفاعت کند و پس از به دست آوردنش قصد دارم ۱۴ بار به نیت ۱۴ معصوم خون اهدا کنم که تا کنون خداوند توان داده و پنجمین بار را انجام داده ام.
وی با اشاره به اینکه در میان نذورات نذر خون را انتخاب کردم چونکه خط خون، در واقع در مکتب و مذهب ما بسیار مقدس است از طرفی امام علی (ع) در محراب خون داد و امام حسین (ع) در میدان؛ ما هم باید اهل محراب باشیم و هم میدان؛ مثل شهیدان اسلام از آغاز تا کنون و بنابراین خون برای ما امری مقدس است از سوی دیگر این نذر را انتخاب کردم چونکه جنبه حیات بخشی و زندگی بخشی را هم دارد.

بهزین نذر زندگی بخشی است
عرب عامری می افزاید: بسته های ارزاق معمولاً بسیار در میان مردم توزیع می شود و کسانی هستند که به نیازمندان کمک کنند اما مقوله خون، بحثی جداگانه است چونکه هیچ نهادی به جز مردم آنرا تأمین نمی کند و ماده ای هم نیست که بتوان آنرا ساخت در نتیجه اهدای آن یکی از بهترین نذورات بخصوص در شبهای احیا است که انسان را سبک می کند.
مرتضی ولیان یکی دیگر از کسانی که هم در زمینه مواسات و هم در زمینه نذر خون فعالیت دارد هم با اشاره به اینکه امروز بهترین روزها و شب ها برای راز و نیاز، خواستن و نذر کردن است، می گوید: این شب ها در واقع زمان استجابت است زمان خواندن و زمان خوانده شدن و بنابراین ما امروز احتیاج به گوشه چشمی داریم که شاید با این نذورات بتوانیم قدری از آنرا به سمت خودمان داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه سال جاری کرونا سبب شد تا احتیاج به خون در استان سمنان بیشتر شود، اظهار داشت: از طرفی شاهد می باشیم که هیئت ها مانند سنوات قبل نمی توانند پذیرای خیل عظیم مردم باشند در نتیجه باید به ابتکارات به درد بخور اما انفرادی تری دست زد که اهدای خون برای اهدای زندگی به بیماران یکی از آنها است.
کمک های مردمی به دست نیازمندان رسید
امسال اما بازار کمک های مردمی و مواسات هم گرم بود و بسته های ارزاق و معیشت علیرغم باران بسیار شدید به رسم و سیره مولا علی (ع) به دست نیازمندان رسید. طرح های محله محوری و محله همدل از روزهای ابتدای ماه رمضان با گردآوری کمک های مردمی از راه خیران، بسیج، مساجد، سپاه و… تلاش در شناسایی نیازمندان داشتند و امروز وقتش بود که این بسته ها با تمام مشقت هایش به دست نیازمندان برسد.
توزیع ۳۱ هزار بسته اقلام و یک میلیون پرس غذای گرم توسط نهادهایی مانند کمیته امداد و قرارگاه سازندگی در چارچوب قرارگاه شهید سلیمانی و مواسات و همدلی تنها گوشه ای از عزم همدلانه مردم استان سمنان در شب شهادت مولایشان بود که خود، بنیانگزار مواسات محسوب می شد. مولایی که در مقابل درب خانه فقرا اقلام خوراکی مورد نیازشان را شبانه و در عین گم نامی قرار می داد تا امروز چراغ راهی برای مواسات های کوچک مردم استان در مقابل دریای معرفی علوی باشد.

طرح محله همدل برگزار شد
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سمنان درباره آئین شبهای قدر و با اشاره به اینکه طرح محله همدل تدوین و به خوبی در استان اجرایی می شود، اظهار داشت: محور همدلی مردم برای حل یک یا چند مساله فرهنگی امام جماعت و مسجد محل است در واقع مردم دست به دست هم می دهند یک مساله را مطرح و آنرا در این ماه مبارک و شبهای قدر حل می کنند که می تواند جهیزیه یک دختر باشد، بدهکاری یک زندانی باشد و یا ده ها مبحث دیگر.
حجت الاسلام عبدالهی با اشاره به اینکه این طرح تمرین رزمایش همدلی و همیاری حول حل مساله است، تصریح کرد: به همه ائمه جماعات تاکید شده که بدون استثنا رعایت قانون، وظیفه شرعی همه ما است و ابلاغ های ستاد کرونا باید اجرا شود همینطور اعلام شده که محله همدل را باید حول حل مساله و در وهله نخست، کنترل ویروس کرونا و رفع صدمه های این ویروس به لحاظ فرهنگی، اجتماعی، روان شناختی، اقتصادی و… قرار دهند که خوشبختانه گزارش ها واصله نشان از کوچک ترین مشکل در این حوزه ندارد.
در روایتی از امام باقر (ع) آمده است هر کس شب قدر را احیا دارد، گناهان او آمرزیده می شود، هر چند که بسیار باشد و این یعنی مردم متدین و خداجوی استان سمنان برای شب قدر اهمیت خاصی قائل هستند. فاصله گذاری اجتماعی در مساجد به خوبی رعایت شده و مردم به خوبی در مراسم شرکت کرده اند.


منبع:

1400/02/14
13:45:48
5.0 / 5
859
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد