نور معرفت
مسئول تشریفات ستاد بازسازی عتبات عالیات :

چهار مساله اصلی در اربعین ۱۴۰۱

چهار مساله اصلی در اربعین ۱۴۰۱

مسئول تشریفات ستادبازسازی عتبات اظهار داشت: امسال تقارن اربعین با فصل گرما موجب می شود آب بیشتری مصرف شده و نیاز به یخ، خدمات بهداشتی و حمام از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد.



علی اکبر پورتوسلی مسئول تشریفات ستاد بازسازی عتبات عالیات درباب کارهای اربعین ۱۴۰۱ در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در سال ۱۴۰۱، چهار، پنج بحران اصلی در اربعین داریم که باید برای آنها تدبیر به خرج دهیم.
وی افزود: امسال تقارن اربعین با فصل گرما موجب می شود آب بیشتری مصرف شده و نیاز به یخ، خدمات بهداشتی و حمام از اهمیت ویژه ای برخوردارست. در این راستا باید بهداشت فردی و بهداشت محیطی رعایت شود تا مردم به بیماری مبتلا نشوند.
پورتوسلی با اشاره به این که تا دو سال قبل چیزی به اسم کرونا به گوش های مردم ناآشنا بود و یک دفعه شیوع پیدا کرد، اظهار داشت: اگر در عراق و اربعین یک باره از ورود بیماری «گال» مطلع شدید، تعجب نکنید. این بیماری زمانی بروز و ظهور می یابد که اصول بهداشتی در محیط، فاضلاب ها و حمام رعایت نشود و گندزدایی و ضدعفونی در خدمات بهداشتی انجام نگیرد.
مدیر هتل های ستاد بازسازی عتبات عالیات در عراق اضافه کرد: چطور ممکنست مردم هشت روز از سرویس بهداشتی استفاده کنند و ضدعفونی و گندزدایی انجام نشود؟ باید یک ساعت اجازه استفاده از سرویس ها داده نشود و سمپاشی صورت گیرد. گال در دوران دفاع مقدس در جبهه ها و هوای گرم تابستان، اطراف سپتیک های فاضلاب زیاد می شد و رزمنده ها مبتلا به گال می شدند. عدم رعایت بهداشت فردی و بموقع حمام نرفتن سبب ابتلای یک نفر و یک گروهان می شد. بدین سبب اگر یکباره شنیدید که همه در اربعین به گال مبتلا شده اند نباید تعجب کرد و از امروز باید روی آن وقت گذاشت.
پورتوسلی با نقد پخت نذرهای زیاد در روزهای اربعین اظهار داشت: کسی که نذر پخت ۵۰۰ هزار غذا می کند، این تعداد را به ۲۰۰ هزار تقلیل داده و در موضوعات سرویس بهداشتی و حمام هزینه کند. در ارتباط با حمام های پیش ساخته بر روی کانتینر حمام، ۱۵ هزار چشمه در منطقه، تعبیه و تصفیه فاضلاب زیرزمینی آن پیش بینی شده که مردم از حمام استفاده کنند.
وی با تاکید بر برنامه ریزی باتوجه به نزدیک شدن اربعین سال ۱۴۰۱ اشاره کرد: ما باید با نزدیک شدن به اربعین برنامه ریزی های مختلفی داشته باشیم. همین طور باید برنامه ویژه ای برای تهیه یخ در روزهای اربعین تدبیر نماییم. یکسری دستگاه های کوچک و قابل حمل وجود دارد که یخ سازی می کند و ۲۰ عدد یخ می دهد. در این راستا باید وزارتخانه ها، آبفا و برق در اربعین کمک کنند. مسائلی از قبیل آب، برق، سپتیک، حمام و خدمات بهداشتی بسیار مهمست که باید در اربعین های آینده برای آن وقت گذاشت.
پور توسلی با یادآور شدن حضور میهمان های خارجی در اربعین ۱۴۰۱ اظهار داشت: در اربعین ۱۴۰۱ میهمان های خارجی زیادی حضور خواهند داشت که باید مورد استقبال قرار گیرند. اسکان، پذیرایی، حمل و نقل، زیارت، شرکت در راهپیمایی میهمان های خارجی از همین حالا باید مورد توجه قرار گیرد. ما یک شعاری در این عرصه داریم؛ «ما می خواهیم اربعین را جهانی نماییم تا از حد کشورهای منطقه بیرون رود». از کشورهای آمریکا، اروپا، کانادا تا آفریقای جنوبی در اربعین سال ۱۳۹۸ میهمان داشتیم و بطور قطع در اربعین ۱۴۰۱ این روند صعودی خواهد بود.
وی با اشاره به آمار و ارقامی از حضور ایرانیان در روزهای اربعین اظهار داشت: در نخستین اربعین در سال ۹۱، ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر از ایران حضور داشتند، سپس به مرور به ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار، یک میلیون، دو میلیون و دو میلیون و نیم افزایش پیدا کرد. پیش بینی ما این است که امسال یعنی سال ۱۴۰۱ حدود چهار میلیون نفر از ایران خواهند رفت چونکه مردم دو سال به سبب شرایط کرونا به زیارت نرفته اند و تشنه آن هستند. این مسئله می طلبد که تمام مسئولین کشوری و لشکری، ستاد بازسازی و وزارت کشور برنامه های منسجمی با یکدیگر داشته باشند و از حالا بر روی آن وقت بگذارند.


منبع:

1401/01/22
16:45:44
5.0 / 5
845
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد