نور معرفت

چگونه از فضایل حضرت زهرا (س) بهره مند شویم؟

چگونه از فضایل حضرت زهرا (س) بهره مند شویم؟

به گزارش نور معرفت یک کارشناس مسائل اخلاق و دین اظهار داشت: باید با شناخت کامل نقش حضرت زهرا (س)، جایگاه ویژه ای در زندگی برای ایشان اختصاص بدهیم. در زوایای مختلف زندگی می توانیم حضرت را الگو قرار بدهیم. همچون نقش حضرت در خانواده، نقش حضرت زهرا (س) با محوریت مادری، فرزند بودن و بندگی خداوند است. عنصر اجتماعی حضرت را هم نباید نادیده بگیریم. در عین اینکه جلوه حجب و حیا و عفت اسلامی را داشتند اما هیچگاه از حوادث اجتماعی غافل نبودند.


حجت الاسلام والمسلمین حججی در گفتگو با ایسنا، با تبریک ایام الله دهه فجر و میلاد حضرت زهرا (س) اظهار نمود: در میلاد حضرت زهرا (س) باید بازخوانی الگو بودن آن حضرت و الگو قرار دادن شان را در زندگی فردی و اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار بدهیم چون این امر یک مساله بسیار مهم می باشد. حضرت زهرا (س) برای حجت زمانه ما یعنی حضرت مهدی (عج) الگو است. در بحث الگو بودن حضرت باید چند نکته را مورد بررسی قرار بدهیم. شاید برخی بگویند حضرت کجا و ما کجا؟ آن هم به علت مقام بسیار بالایی که حضرت زهرا (س) دارد و گاهی سطح نگاه به قدری پایین است که بعد زمان و فاصله زمانی را مانع این می بینیم که حضرت بتواند الگو باشد. دلیل تمام اینها عدم شناخت و الگوگیری صحیح از حضرت است.
وی تصریح کرد: چگونه امروز نسل جوان برخی را الگوی خود قرار می دهند که در گوشه و کنار جهان زندگی می کنند در صورتی که هیچ سنخیتی چه از نظر فرهنگ، زبان، قومیت و... با ما ندارند. دلیلش آن است که آن فرد را برای نسل امروز بگونه ای جلوه کرده اند که جوان فکر می کند می تواند او را الگو قرار بدهد. ما با فرهنگسازی صحیح باید کاری نماییم که حضرت زهرا (س) به نسل امروز بیشتر معرفی شود. تمام این مشکلات و الگو نگرفتن صحیح به علت نبود شناخت درست است.
این استاد و کارشناس مسائل دینی تصریح کرد: زندگی حضرت زهرا (س) زوایای مختلفی دارد که می توانیم آنرا الگو قرار بدهیم. مثلا نقش الگویی حضرت زهرا (س) در خانواده. چون که مهم ترین عنصر اجتماع، خانواده است. از گفتار، رفتار و منش حضرت می توانیم در راه زندگی امروز بهره ببریم.
حججی اظهار نمود: یکی دیگر از محورهای زندگی حضرت، نقش مادری حضرت زهرا (س) است. با تمام فشارهایی که در آن زمان وجود داشت هیچگاه نقش حضرت در خانه و خانواده کمرنگ نشد و این مورد بسیار مهمی است که در قرآن هم به آن اشاره شده است. حتی برای نذری که در مورد فرزندان شان داشتند از خود فرزندان مشارکت گرفتند، این یعنی چگونگی تربیت نسل توسط حضرت زهرا(س). یکی دیگر از نقش های حضرت زهرا (س) نقش فرزند بودن ایشان است که بخشی از احترام به والدین طبیعی و در وجود انسان است اما حضرت بگونه ای رفتار می کردند که به ایشان لقب «ام ابیها» را دادند. همواره در مطرح کردن خواسته هایشان حجب و حیا را داشتند.

حضرت زهرا(س) با حفظ عقت و حیا همواره در حوادث اجتماعی حضور داشتند
وی اظهار داشت: تمام نقش های حضرت در خانه و خانواده پرارزش و مفید می باشد در عین حال باید بدانیم که حضرت بنده ای از بندگان خداوند بود و هیچگاه از عبادت باری تعالی غافل نبود. یکی دیگر از عناصر زندگی حضرت زهرا (س) عنصر اجتماع و رابطه حضرت با اطرافیان است که نمونه بارز آن دعا برای همسایگان شان است. حضرت همواره یک فعال اجتماعی بودند و بگونه ای نبودند که فقط در خانه بنشینند و از حوادث روز جامعه بی اطلاع باشند. در عین اینکه جلوه حجب و حیا و عفت اسلامی را داشتند اما از حوادث غافل نبودند. در این چند سالی که از انقلاب با محوریت اسلام می گذرد شاهد این هستیم که مادران و بانوان زیادی در جامعه ما حضرت را الگویی برای خود قرار دادند. همچون مادران و همسران شهدا هستند که در عرصه دفاع از هیچ چیزی کم نگذاشتند. در این مکتب نمونه های فراوانی داریم همچون آن شهید حاج قاسم سلیمانی است که ارادتی خاص به حضرت زهرا (س) داشتند و بارها می گوید مادری حضرت زهرا (س) را دیده ام. چگونه یک فرد به این شناخت می رسد، دلیلش آن است که در زندگی خود برای جایگاه حضرت مقام و ارزش زیادی قائل شده است.
وی افزود: حضرت زهرا (س) مادر امت است. چون که همواره نگران امت پیامبر (ص) است. در وصیت نامه خود می فرمایند: یا غلی(ع) سلام من را به شیعیان برسان. این یعنی مادر بودن حضرت برای امت اسلامی. ما باید این الگوپذیری را داشته باشیم و نقش حضرت را در زندگی خود بشناسیم و برای آن جایگاهی اختصاص بدهیم تا از فضایل حضرت زهرا (س) بهره ببریم.




منبع:

1399/11/16
18:05:18
0.0 / 5
879
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد