نور معرفت
سیدعلیرضا واسعی:

ممانعت از گسست جامعه از اهداف صلح امام حسن(ع) بود

ممانعت از گسست جامعه از اهداف صلح امام حسن(ع) بود

به گزارش نور معرفت عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در نشست علمی راهبردهای اجتماعی امام حسن(ع) اظهار داشت: انسجام اجتماعی و ممانعت از گسست جامعه از اهداف صلح امام حسن(ع) بوده است.


به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، نشست علمی راهبردهای اجتماعی امام حسن (ع) همراه با معرفی كتاب راهبردهای ائمه (ع) در مواجهه با ناهنجاری های اجتماعی با حضور سیدعلیرضا واسعی عضو هیأت علمی گروه هنر و تمدن اسلامی پژوهشكده اسلام تمدنی اجرا شد. در این جلسه واسعی به معرفی كتاب راهبردهای ائمه علیهم السلام در مواجهه ناهنجاری های اجتماعی پرداخت و اظهار داشت: هدف از نوشتن این كتاب پی بردن به این مطلب مهمست كه نوع زندگی ما بعنوان شیعیانی كه مدعی پیروی از ائمه علیهم السلام هستیم به چه میزان با الگوهای زیستی برآمده از حیات ایشان تطابق دارد. چقدر در تعاملات اجتماعی از ایشان پیروی می نماییم و چه مقدار از رفتارهای ما برآمده از الگوی حیات ائمه علیهم السلام است؟ عضو هیئت علمی پژوهشكده اسلام تمدنی در ادامه سخنان خود اضافه كرد: در این كتاب به دنبال آن بودم تا نشان دهم كه امامان معصومین علیهم السلام به دنبال چه نوع جامعه و حیاتی برای بشر بودند و برای رسیدن به آن جامعه و زیست دنیایی چه اقداماتی داشته و در مقابله با كج روی ها و انحرافات و ناهنجاری های اجتماعی كه كرده اند؟ دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ضمن اشاره به محدودیت هایی كه در به تصویر كشیدن زندگی ائمه علیهم السلام وجود دارد، اظهار داشت: عدم به تصویر كشیدن دقیق زندگی ائمه در گذشته و از بین رفتن بخشی اطلاعات مربوط به سیره و زندگی ایشان، موجب می شود تا احصای كاملی از اطلاعات و آگاهی مربوط به سیره ایشان به دست آورد. واسعی در ادامه سخنانش اظهار داشت: باید به این نكته مهم تاكید كرد كه برمبنای اطلاعات و داده های موجود، موانع و بازدارنده هایی را كه در مقابل ائمه علیهم السلام وجود داشتند، شناخت. وی ضمن انتقاد از افرادی كه بافته های ذهن خود را بعنوان تحلیل تاریخی ارائه می دهند، اضافه كرد: مورخ برای تحلیل تاریخی نیازمند آن است تا بداند كه دغدغه های یك كنشگر چه بوده است؟ واسعی درانتها بخش اول ارائه خود بیان كرد: در این كتاب، جریان امامت را نه به صورت فرد محور بلكه به صورت یك پیكره و یك انسان ۲۵۰ ساله بررسی كردم. عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در بخش سخنان دوم خود به شرایطی كه صلح امام حسن مقابل السلام در آن واقع شد، اشاره كرده و اضافه كرد: شرایطی را كه از طرف امام حسن مقابل السلام برای صلح بیان شد، رویكرد راهبردی ایشان را نشان میدهد. وی اشاره كرد: كتاب تشیع در راه تاریخ یكی از آثار برجسته در زمینه پرداختن به صلح امام حسن مقابل السلام و مفاد آن است. دغدغه امام حسن مقابل السلام مبتنی بر چند امر تمدنی است:
الف) تحكیم موقعیت مردم و اعتبار بخشی به ایشان: امام به هر قیمتی به دنبال حكومت نیست اما به هر قیمتی به دنبال آن است تا جایگاه مردم زیر سوال نرود. بنا بر این در متن صلح نامه این بند را آورده اند كه معاویه بایستی بعد از خود، امر خلافت را به مردم واگذار كند.
ب) نكته دیگر دغدغه امام و تاكید ایشان بر حفظ كرامت انسانی یعنی حفظ جان، مال و نوامیس مردم است.
ج) انسجام اجتماعی و ممانعت از گسست جامعه از دیگر اهدافی است كه امام حسن مقابل السلام آنرا دنبال می كرده است. شایان ذكر است كه این جلسه علمی با همكاری گروه هنر و تمدن اسلامی پژوهشكده اسلام تمدنی، گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشكده الهیات فردوسی و انجمن ایرانی تاریخ اسلام اجرا شد.

1398/11/24
01:48:39
5.0 / 5
3873
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد