نور معرفت
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد مطرح كرد؛

نتانیاهو از قبل قصد داشت آخر اکتبر به غزه حمله کند

نتانیاهو از قبل قصد داشت آخر اکتبر به غزه حمله کند

نور معرفت: به گزارش نور معرفت، نشست تبیین ابعاد راهبردی طوفان الاقصی و بررسی جدید ترین اخبار تحولات فلسطین با حضور و سخنرانی علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار گردید.



به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، نشست تبیین ابعاد راهبردی «طوفان الاقصی» و بررسی جدید ترین اخبار تحولات فلسطین با حضور و سخنرانی علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل ساختمان معاونت قرآن و عترت برگزار گردید.
علیرضا معاف معاون قرآن و عترت در شروع این جلسه اظهار داشت: یکی از مهم ترین نتایج مبارک ۲۲ روز اخیر اینست که به تعبیر رهبر انقلاب می توانیم ماجرای چند دهه ای فلسطین و تاریخ مواجهه اسراییل و فلسطینیان را به دو بخش قبل و پس از ۷ اکتبر تقسیم نماییم و ما می خواهیم در این نشست به تبیین ابعاد این گزاره بپردازیم.
معاون وزیر فرهنگ با اشاره به شکست بزرگ و بی سابقه اطلاعاتی اسراییل در عملیات طوفان الاقصی اشاره کرد: همه گزارش های امنیتی و جاسوسی اسراییل تا پیش از ۷ اکتبر، نشان می داد در منطقه غزه هیچ ظرفیت و امکان و توان عملیات نظامی ای وجود ندارد. نتانیاهو این مسئله را چندین بار علنی اعلام نموده بود.
معاف اضافه کرد: عسقلان بعنوان مرکز شرکتهای دانش بنیان اسراییل قرار داده شده و در این چند سال سرمایه گذاری های سنگینی در آن اتفاق افتاده، چون بعنوان یک منطقه امن شناخته می شد اما در همین ایام اخیر تا عدد ۷ هزار میلیارد دلار خسارت در مورد عسقلان برآورد اعلام شده است.
کارشناس مسائل منطقه در ادامه اشاره کرد: موساد هم مدعی بوده گزارش های دقیقی دارد که در غزه اتفاقی نخواهد افتاد. اما شاخه سیاسی حماس هم از این عملیات شاخه نظامی حماس اطلاع نداشتند.
سپس در ادامه معاف به تشریح برخی جزئیات اتفاق روز شنبه ۷ اکتبر پرداخت و اظهار داشت: اسراییلی ها ۵ روز در هفته گشت داشتند، روز شنبه هم جشن داشتند. نیروهای فلسطینی بر مبنای ارزیابی فرماندهان نظامی ایران بین ۶ تا ۲ سال برای این عملیات برنامه ریزی و طراحی داشته اند. دیوار اطراف غزه ۶ متر ارتفاع دارد و ۴ متر هم داخل زمین است. روی آن هم برجک هایی است با دوربین های دید در شب و سنسورهای گرمایی. داخل غزه هم پر است از جاسوسان اسراییل. جنس دیوارها هم از بتن است که داخل آن فولادهای جوش خورده و متصل شده به هم وجود دارد.
معاون وزیر فرهنگ افزود: از ۴ نقطه دیوارها منهدم می شوند، برجک های دیده بانی زده می شوند، حسگرها از کار می افتند و ۱۲۰۰ رزمنده از نیروهای قسام با موتور وارد سرزمین های اشغالی می شوند. تا ۲۴ کیلومتر هم پیشروی داشته اند. وارد ۱۲ شهرک اسراییلی شدند و بعضی عناصر ارشد نظامی که از قبل شناسایی شده بودند را اسیر می گیرند. وقتی راه باز می شود بخشی از مردم غزه هم وارد شهرک ها می شوند و تعدادی هم اسیر می گیرند.
معاف در رابطه با اسرای اسراییلی اظهار داشت: در میان اسرا ۵۰ فرد دانه درشت و نظامی بلندپایه وجود دارد که سه نفر از آنها بسیار با اهمیت هستند و در مذاکرات روز جمعه برای آزادی اسرا، اسراییلی ها روی همین ها تاکید داشتند و به آن بخش از اسرا که به تعبیر اسراییلی ها شهروندان عادی و به تعبیر دقیق تر نظامیان ارتش احتیاط اسراییل هستند، کاری نداشتند.
معاون وزیر با اشاره به یک اتفاق مهم در ماجرای روز شنبه اشاره نمود و اظهار داشت: در جریان حمله ۷ اکتبر، در منطقه بئرالسبع اگر نیروهای حماس ۶ کیلومتر دیگر پیش روی می کردند می توانستند یک فرودگاه نظامی شامل ۶۰ فروند جنگنده های اف ۱۴ و اف ۱۶ را در اختیار بگیرند و یک دستاورد راهبردی و تاریخی برای مقاومت به دست می آمد. اسراییلی ها مجبور شدند با تریلی، هواپیماها را به جای دیگر منتقل کنند.
نتانیاهو از قبل قصد داشت آخر اکتبر به غزه حمله کند
پاسخ به شبهه ای در مورد این که چرا حماس آغازکننده حمله بود، نکته ای بود که معاف در سخنان خود به آن پرداخت و در توضیح آن اظهار داشت: نتانیاهو دو سه سال قبل به سبب اختلافات شدید داخلی، دولت ائتلافی تشکیل داد و قرار بود پس از دو سال کنار برود اما این کار را نکرد؛ رقیب او بنت هم اعتراض کرد و خیابان های اسرئیل ماه ها درگیر تظاهرات و اعتراض ضد دولت شد. نتانیاهو تصمیم گرفت برای حل مشکلات داخلی اسراییل با حمله به غزه و عملیات هایی در کرانه باختری، برای خودش دستاورد ایجاد نماید تا بحران های داخلی آنرا مدیریت کند.
وی اضافه کرد: حماس در جنگ اخیر با اطلاعات میدانی دقیقی که داشت، در واقع پیش دستی کرد و جنگی که بنا بود اسراییلی ها پایان اکتبر بر ضد غزه آغاز کنند را زودتر آغاز کرد. دفعات قبل ابتدا اسراییل حمله می کرد و بعد مقاومت با تلفیقی از مظلومیت، دفاع و جبران مقابله می کرد اما این دفعه مقاومت اول حمله کرد و هم اکنون اسراییل به دنبال جبران شکست است.
معاف با اشاره به خواسته ساکنان سرزمین های اشغالی و جریانات صهیونیستی از دولت نتانیاهو اضافه کرد: هم اکنون در اسراییل از دولت می خواهند که انتقام بگیرد! این که بیمارستان را بمباران می کند دو دلیل دارد؛ اول این که در فضای اسراییل از او می خواهند انتقام بگیرد و دوم این که ادعا می کنند ورودی تونل ها از بیمارستان ها، مساجد، کلیساها و مدارس است. اما علیرغم بمباران این چهار نوع مکان، نتوانسته راه تونل ها را ببندد که مشخص می کند این ادعا هم دروغ بوده است.
معاون وزیر فرهنگ در ادامه سخنان خود به ماجرای تونل های غزه پرداخت و برخی خصوصیت های طراح این تونل ها یعنی محمد الضیف را برشمرد: محمد الضیف در غزه هم به پدر تونل ها معروف است، هم پدر موشک ها و هم پدر پهپادها. او همچون افرادی از حماس بود که در ماجرای سوریه، همراه و همدل با حبهه مقاومت بود. وی در کنار حاج قاسم بود و چندین مرتبه هم حاج قاسم را به غزه برد.
وی اظهار داشت: غزه دو شهر است، غزه اصلی زیرزمین است و غزه ای روی زمین است که جمعیت آن بالای ۲ میلیون نفر است. سه لایه تونل وجود دارد، لایه نفر رو، لایه تجهیزاتی، لایه خودرویی و کامیون رو! محمد الضیف برای ۶ ماه نبرد تجهیزات ذخیره کرده است. وسعت تونل ها ۵۰۰ کیلومتر است که توسط محمد الضیف طراحی و اجراشده است.
این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به دو سوال بزرگ امنیتی که برای اسراییلی ها به وجود آمده اظهار داشت: یک سوال اینست که این عملیات با این حجم و گستردگی و رزمایش های پیش از آن چطور انجام شده که ما متوجه نشدیم؟ و دوم این که این تونل های زیر غزه چطور اینقدر توسعه پیدا کرده است؟ از گذرگاه رفح اگر یک کیسه سیمان بخواهد وارد غزه بشود، باید به صورت دقیق مشخص شود برای کجا و چه کاری استفاده می شود؛ آن وقت ۵۰۰ کیلومتر تونل که تقریبا دو برابر طول تونل های مترو تهران است آن هم در شرایط تحریم کامل، ساخته شده است! اگر این اسمش معجزه و نصرت الهی نیست پس چیست؟ و مصداق بارز آیه وان لو استقامو علی الطریقه لاسقیناهم ماءا غدقا است.
معاف با تأکید بر یک خصوصیت راهبردی مهم حوادث اخیر در جبهه مقاومت اشاره کرد: اتفاق راهبردی ای که این دفعه رخ داده اینست که تقریبا برای نخستین بار حماس، جهاد، فتح، انصارالله یمن، حزب الله لبنان، نجباء و حشدالشعبی، مقاومت سوریه همه با هم این عملیات را تأیید می کنند و درست در نقطه مقابل، در اسراییل اختلاف و دعوا وجود دارد.
آمریکا فرماندهی عملیات ضد غزه را برعهده گرفته است
معاون وزیر فرهنگ ضمن اشاره به شکست ها و ناتوانی های اسراییل در این نبرد از حضور آمریکا بعنوان فرمانده عملیات نظامی در سرزمین های اشغالی اطلاع داد و اظهار داشت: هم اکنون آمریکایی ها یک برنامه ریزی خطرناک ۶ هفته ای برای این ماجرا دارند و فرماندهی این عملیات بر عهده خود آمریکایی هاست که از مدل حمله های شبانه آنها کاملا مشخص است. هم اکنون آمریکاییها فرماندهی عملیات در غزه را در اختیار گرفته اند. توانایی آنها در انجام عملیات ویژه و نقطه ای است. نخستین برنامه امریکایی ها اینست که از شرق وارد غزه شوند تا به دریا برسند. بنا بر این با بمباران های پیاپی به دنبال این هستند شرق غزه را مسطح کنند تا بتوانند نیروهای مقاومت را مجبور کنند از تونل ها بیرون بروند.
معاف در تشریح علل بمباران سنگین و وحشیانه صهیونیست ها اشاره کرد: هم اکنون برخی نقاط را که مدعی هستند ورودی تونل هاست، سه مرتبه با بمب های GBU آمریکایی بمباران می کنند؛ اول ساختمان را فرو می ریزند، با بمب بعدی مسطح می کنند و با بمب سوم می خواهند تونل ها را تخریب کنند.
معاون وزیر فرهنگ افزود: برنامه دیگر آمریکا کوچاندن الزامی مردم از شمال به جنوب غزه است. تخلیه شمال غزه را در دستور کار دارند تا یک رژیم امنیتی جدید با حضور سازمان ملل در آنجا شکل دهند. برنامه بعدی آنها به اسارت گرفتن و یا به شهادت رساندن فرماندهان ارشد حماس است. برنامه چهارم هم آزادی اسراست که قطر از سوی آنها پیگیر است.
وی اضافه کرد: آمریکایی ها در همه برنامه های خود تا امروز ناموفق بوده و با شکست مواجه گشته اند. در طرف مقابل، مقاومت تا امروز موفق عمل کرده و جلو همه نفوذهای زمینی را گرفته است. حماس حدود ۶۰ هزار نیروی نظامی دارد؛ هنوز بخشی از نیروهای ذخیره حماس فراخوان نشده اند، حزب الله لبنان هم در رسانه های خود اعلام نموده زمانیکه جبهه شمال را باز کند، دروازه های جهنم به روی اسراییلی ها باز می شود.
معاف در ادامه با اشاره به برخی واکنش های احساسی و انتظارات احساسی از جبهه مقاومت در بین جوانان اشاره کرد: همه ما بابت اتفاقات تلخ غزه غرق غم و ماتم هستیم. همه آن چیزی که از وضعیت غزه و جنایت اسراییلیها می بینم شاید یک درصد، حقیقت ابعاد فاجعه درحال وقوع هم نباشد؛ اما در عین حال نباید توقع واکنش احساسی از جانب مقاومت داشته باشیم. از آن طرف آمریکاییها یک برنامه ریزی خطرناک دارند و از این طرف هم مقاومت، هوشمندانه، حکیمانه و با برنامه عمل کرده و تا امروز هم موفق بوده. ازاین رو باید حساب شده و با برنامه عمل کرد.
معاون وزیر فرهنگ در بیان پاسخ به این پرسش که «چرا ایران وارد میدان نبرد نمی شود؟» اظهار داشت: در واقع سوال را معکوس می پرسند!
وقتی آمریکا، فرانسه و انگلیس به صورت میدانی وارد اسراییل می شوند، نشانه اینست که خود صهیونیست ها به تنهایی قدرت اداره میدان را ندارند؛ در واقع نشانه ضعف آنهاست. اما در مقابل، مقاومت فلسطین به تنهایی درحال اداره صحنه نبرد است. این که ایران، مستقیماً وارد نشده اتفاقاً نشانه قوت جریان مقاومت است.
معاف ضمن مقایسه وضعیت ایران و آمریکا در ماجراهای سه هفته اخیر بیان نمود: امروز تهدید ضد آمریکایی ها آنقدر معتبر است که آنها می دانند توسعه جبهه جنگ چه تبعات جبران ناپذیر و برگشت ناپذیری برای آنها دارد. هم اکنون در منطقه، آمریکایی ها از نظر نظامی پهلو داده اند و خویش را در معرض تهدید قرار داده اند اما عمق استراتژیک در منطقه ما ندارند. در طرف مقابل ما از نظر نظامی پهلو نداده ایم و نقطه تماس صدمه پذیر نداریم اما عمق استراتژیک داریم. میلیون ها مسلمان با ایده جمهوری اسلامی در رویارویی با آمریکا و اسراییل همراهند. آمریکاییها می دانند که امروز عملاً از خلیج فارس اخراج شده اند و امکان دارد از مدیترانه هم اخراج شوند
مسئول سابق اداره گفتمان سپاه با بیان این سوال که «آیا مسئله کنونی اسراییل فروپاشی است؟» پاسخ داد: این که حالا مسئله اسراییل، فروپاشی است را ما نمی گوییم؛ مکرون و بایدن می گویند. به اسراییلی ها می گویند کاری نکنید که منجر به نابودیتان بشود. در همین مدت بیست و چند روزه اخیر، نزدیک به یک میلیون نفر از اسراییل خارج شده اند؛ چیزی حدود ۱۲ درصد جمعیت اسراییل !۱۸۰ هزار نفر از مجموع ۵۰۰ هزار نفر دو تابعیتی های آمریکایی- اسراییلی ساکن سرزمین های اشغالی، تا هم اکنون خارج شده و قصد بازگشت ندارند.
بخش دیگر سخنان معاون قرآن و عترت برشمردن برخی شکست های راهبردی اسراییل و آمریکا طی بیست وچند روز اخیر بود. وی اظهار داشت: چند سوال راهبردی است که اسراییلیها باید جواب بدهند؛ سازمان اطلاعاتی هوشمند و پیشرفته اسراییل کجا بود که نتوانست عملیات حماس را تشخیص دهد و پیشبینی کند؟ این فناوری اطلاعاتی پیشرفته اسراییلیها که اماراتی ها را عاشق خودش کرده تا میلیونها دلار هزینه کنند و آنرا در اختیار بگیرند چرا نتوانسته طوفان الاقصی را تشخیص دهد؟ وقتی رزمندگان قسام با پاراگلایدر وارد جشن اسراییلی ها شدند آنقدر غافلگیرانه بوده که بخشی از افراد آنجا ابتدا تصور کردند این هم بخشی از جشن است! مسلم است چنین عملیاتی، رزمایش و تمرین نیاز دارد و طبیعتاً این تمرین ها در غزه انجام شده؛ چطور سیستم اطلاعاتی اسراییل از این اقدامات با خبر نشده بود؟ ازاین رو این یک شکست بزرگ از بعد اطلاعاتی امنیتی برای اسراییل بود.
معاف اضافه کرد: از بعد عملیاتی هم برای نخستین بار بود که رزمندگان مقاومت به صورت زمینی حمله کردند و وارد سرزمین های اشغالی شدند. و همزمان عملیات دریایی هم اجرا کردند و وارد بندر عسقلان شدند و تعدادی را اسیر کردند و برگشتند. معنای این اتفاق اینست که اسراییل عملاً با هسته های اولیه یک ارتش روبرو شده است که قبلاً عملیات پهپادی و موشکی می کرد و هم اکنون توان انجام عملیات دریایی و زمینی هم دارد.
معاون وزیر فرهنگ افزود: اتفاق راهبردی دیگر همراهی گسترده مردم همه کشورهای منطقه با مقاومت فلسطین است. حتی در اردن که ۳۰ سال است نظام آموزشی آن از کودکی بچه ها را با ادبیات و استراتژی تشکیل دو دولت در سرزمین های اشغالی تربیت کرده، شاهد بودیم فورا پس از حادثه بیمارستان، مردم سفارت اسراییل را به آتش کشیدند.
این کارشناس مسائل منطقه به تبعات نبرد طوفان الاقصی برای آمریکایی ها هم اشاره نمود و اضافه کرد: مسئله دیگر، تغییر استراتژی نظامی آمریکاییها در منطقه غرب آسیاست. تا پیش از این خط مقدم حضور آمریکاییها، تنگه هرمز و اقیانوس هند بود اما هم اکنون مجبورند برای کنترل اوضاع به مدیترانه بروند و در واقع عقب بکشند. اگر این ماجرا به نفع مقاومت تمام شود که حتما همچنین خواهد شد ان شاءالله، آرایش امنیتی و راهبردی منطقه تغییر خواهد نمود.
ناتوانی اسراییل در مدیریت جنگ
معاف سپس در تشریح عدم توان اسراییل در این نبرد اظهار داشت: خود اسراییلی ها هم اکنون برآورد پیروزی و برد ندارند و معتقدند تا امروز طرف بازنده این جنگ هستند، بنا بر این هم هست که همچنان ادامه می دهند تا به تعبیر نتانیاهو یک شکار بزرگ نصیب آنان گردد. وزارت دفاع آمریکا در گزارشی عنوان کرده در این ماجرا فهمیدیم ارتش اسراییل فقط نیروی هوایی دارد و بقیه آن ناکارآمد است. در غلاف غزه، آن بخش از ارتش اسراییل که در آنجا مستقر بود، در ۷ اکتبر از هم پاشید و عملاً متلاشی گردید. آنها در زمین منتظر غافلگیری دوم هستند و هیچ برآوردی ندارند؛ حمله زمینی را هم دارند تست می کنند.
معاون وزیر فرهنگ جمع بندی این بخش از سخنانش را با بیان مهم ترین دستاورد مقاومت عرضه داد و اظهار داشت: در نهایت همه این حوادث و تحلیل ها نشانه ای است بر این که اسراییل رفتنی است. تا پیش از ۷ اکتبر، حتی بخشی از خواص و خوبان انقلاب نسبت به سخن رهبری در خصوص این که اسراییل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید، در ذهن خود سوال داشتند که این شدنی است یا نه؛ اما پس از ۷ اکتبر رفتنی بودن اسراییل به اجماع جهانی تبدیل گشته و یک ادراک جمعی شکل گرفته در خصوص رفتنی بودن رژیم صهیونیستی. این اتفاق ادراکی، از نظر من مهم ترین اتفاق و دستاورد کار بزرگ جوانان جبهه مقاومت می دانم.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با استناد به آیات قرآن در داستان مواجهه حضرت موسی و فرعون به شباهت های طوفان الاقصی و این داستان قرآنی پرداخت.
معاف اظهار داشت: عملیات طوفان الاقصی جلو چشم مردم دنیا، پوشالی بودن و سست بودن اسراییل را به نمایش گذاشت و نوع نگاه و جهان بینی مردم دنیا نسبت به اسراییل را تغییر داد. درست مانند آن چه در ماجرای مواجهه حضرت موسی و فرعون صورت گرفت. حضرت موسی به فرعون پیشنهاد نمود هماوردی و نبردشان با سحره در بین مردم و روز جشن باشد و وقتی معجزه موسی سحر همه ساحران را بلعید و ساحران به موسی ایمان آوردند، همه مردم به چشم، پوشالی بودن قدرت فرعون را دیدند و هیمنه او یک دفعه فرو ریخت. گردان های قسام هم روز شنبه که روز جشن اسراییلی ها بود جلو چشم همه مردم دنیا عملیات کردند.
کارشناس مسائل منطقه در تأیید این تحلیل اضافه کرد: وزارت دفاع آمریکا اخیراً طی گزارشی اعلام نموده که ارتش اسراییل صرفا یک نیروی هوایی است و در جنبه های دیگر گرفتار ضعف های اساسی است؛ در واقع همه تحلیل های خارجی و داخلی براین باورند که عملاً اسراییل رفتنی است و پس از ۷ اکتبر یک ادراک جهانی انجام شده که این فرضیه را تقویت می کند که البته ذکر مجدد این نکته مهم می باشد که همه اینها به دست جوانان فلسطینی رخ داده است.
طوفان الاقصی به دنیا نشان داد اسراییل رفتنی است
معاف در قسمت پایانی سخنان خود به چند نکته اشاره نمود و اظهار داشت: اروپایی ها هم در این ماجرا ورود نکردند و با اسراییل همراه نشدند. هم مردم در اروپا از دولت های خود نمی پذیرند که بخواهند پادویی اسراییل را بکنند. یک دلیل دیگرش هم اینست که در مکر الهی گرفتار شدند و در ماجرای اکراین ذخایر سلاحشان را خالی کردند. آمریکایی ها هم در این ماجرا بدشان نمی آید نتانیاهو سقوط کند. آمریکا در این صحنه گرفتار گیجی است و استراتژی ندارد؛ مواضع زیکزاکی دارند. در ظاهر می گویند حامی اسراییلیم اما در عمل حرکت منسجمی ندارند.
علیرضا معاف در توضیح شرایط کنونی اسراییل با اشاره به برخی ضعف های ارتش و دولت اسراییل اشاره کرد: در اسراییل در این سه هفته خودزنی کرده و به پای خودش هم شلیک کرده است و در ماجرای بیمارستان و کلیسا گرفتار خطای راهبردی شده است. اسراییل یک ارتش منسجم و معتقد ندارد؛ ۸۰ درصد بافت ارتش اسراییل سکولار و بی اعتقاد هستند. ۳۰ درصد ارتش اسراییل درگیر مواد مخدر صنعتی هستند. در دولت و ارتش اسراییل بشدت آمار فساد بالاست. در فساد سیستماتیک رتبه بسیار بدی در جهان دارد. از قدیم معروف بوده که میزان تاب آوری ارتش اسراییل خیلی پایین است.
معاف در انتها با استناد به سخنان رهبر معظم انقلاب در رابطه با نحوه بازنمایی رسانه ای حوادث اخیر تصریح کرد: حماس و جبهه مقاومت در این ماجرا پیروزی های بسیار بزرگی داشته است. در کنار بازنمایش، بازتابش و بازنمایی مظلومیت، مسئله اقتدار و صبر فلسطینی ها که رهبر انقلاب تاکید نمودند، بسیار اهمیت دارد. قاب رسانه ها فقط نباید مظلومیت و اشک و آه باشد؛ ابعاد باشکوه و حماسی نبرد را هم رسانه ها باید نشان دهند.


منبع:

1402/08/08
14:53:23
5.0 / 5
306
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد