نور معرفت
در جلسه پنجاه و سوم شورای توسعه فرهنگ قرآنی عنوان شد؛

تصویب کلیت شاخصهای انتصاب مدیران قرآنی

تصویب کلیت شاخصهای انتصاب مدیران قرآنی

در پنجاه و سومین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآن تصویب کلیات شاخصهای پیشنهادی انتصاب مدیران قرآنی بررسی گردید و سامانه ارزیابی و رصد فعالیت های قرآنی رونمایی گردید.



به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، پنجاه و سومین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی امروز سه شنبه، دوم آذرماه، با حضور حجت الاسلام سعید رضا عاملی رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی و حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و دیگر اعضای این شورا در دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه سامانه ارزیابی و رصد فعالیتهای قرآنی کشور رونمایی گردید. این سامانه تا آخر سال ۱۴۰۰ در دستور کار شورای توسعه قرآنی خواهد گرفت تا داشبورد فعالیتهای قرآنی نظام جمهوری اسلامی ایران تکمیل شود. در این سامانه ساختار و تشکیلات قرآنی دستگاههای مختلف در حوزه قرآن و هم توزیع و نحوه بودجه بندی آنها مشخص و شفاف خواهد شد. همینطور عضویت سازمان بسیج در کمیسیون های چهارگانه عنوان شد.
قرارگاهی نوعی تعیین و اقدام سریع راجع به مسائل در جامعه است
سپس حجت الاسلام سعیدرضا عاملی دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی ضمن اشاره به هفته بسیج اظهار داشت: بسیج سرمایه ای است که در هر شرایطی که تا کنون کشور گرفتار بحران شده حضور داشته و این ظرفیت الهی به کمک مردم شتافته است. گاهی متخصصین بسیجی که در جایگاه های مختلف قرار می گیرند این حضور بسیار مبارک است.
وی با استناد به حکم اخیر مقام معظم رهبری در مورد تشکیل کار گروه تحول در شورایعالی انقلاب فرهنگی، عنوان کرد: در شورایعالی انقلاب فرهنگی کارگروهی با عنوان تحول شکل گرفته است که حتما یکی از موضوعات بنیادین تحول در حوزه قرآنی است. با ورود به چهل ساله دوم انقلاب خصیصه های متفاوتی نسبت به چهل سال اول مدنظر است که اصلی ترین آن داشتن چشم اندازهای تحولی است. در همین راستا رهبر معظم انقلاب هدف را تمدن نوین اسلامی نام گذاشتند. ما باید تلاش نماییم تا شاخصهای دوره ظهور را کسب نماییم. بیانیه گام دوم انقلاب مبین نگاه فعالانه و به دور از انفعال مقام معظم رهبری است.
وی با تکیه بر این که در عرصه تحول گرایانه، نگاه کمال گرایانه باید داشته باشیم تا رشد محقق شود اضافه کرد: باید ببینیم همه ما می خواهیم برای قرآن چه نماییم. خود حفظ قرآن هم یک گذر گاه است اگر بخواهیم عمل تأثیرگذار باشد باید تزکیه نفس و عمل به فرامین قرآنی را هدف و غایت فعالیت هایمان قرار دهیم.
حجت الاسلام عاملی با تکیه بر این که باید تحولی در شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور ذیل شورایعالی انقلاب فرهنگی ایجاد شود، عنوان کرد: این تحول سبب می شود تا از تشتت نهادها متعدد در عرصه قرآنی و موازی کاری جلوگیری شود. عصبیت هم در این عرصه نباید باشد. یکی از تحول ها در این عرصه بحث قرارگاهی است که متن حکم های صادر شده از جانب رهبر انقلاب هم بیان شده است. در این حوزه به توانمند سازی و هم به ناتوانی ها باید توجه کرد. بعضی به دنبال ناتوان سازی و عقب افتادگی جامعه هستند. کار قرارگاهی نوعی تعیین و اقدام سریع راجع به مسائل در جامعه است.
رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی افزود: کاری که ما در دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی درحال انجام هستیم بعنوان یک مرکز علم و داده فرهنگی کشور بررسی می شود تا هم افزایی بیشتر ایجاد شود.
وی با تکیه بر این که یکپارچه سازی سامانه های قرآنی در یک سکوی واحد می تواند ما را به افق بالاتری از فعالیتهای قرآنی برساند، اضافه کرد: ما باید کلیه سرمایه دانشی فرهنگی کشور را در این پلت فرم قرار دهیم و از همه ظرفیت ها باید استفاده نماییم. ما باید از تفکر آنالوگ به ظرفیت تفکر دیجیتال بهره مند شویم.
خروجی جریان قرآنی در کشور را کجا میتوان مشاهده کرد؟
سپس در ادامه جلسه حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها به بیان مطالبی پرداخت و اظهار داشت: دریافت و توزیع و نظارت بودجه در این مسئله بسیار گرفتار مشکل بوده است در جریان قرآنی کشور امر بررسی بسیار مهم بود. باید ببینیم خروجی فعالیتهای قرآنی و آثارش در کجا و در چه موضعی میتوان مشاهده کرد؟ ما مسئولیت و مأموریت در بحث تمدن نوین اسلامی در جایگاه قرآنی را در حول تمدن باید ببینیم و شورایعالی انقلاب فرهنگی بازوی این امر است. در فضای تحولی نیازمند نگاه کلان به جایگاه قرآن آن هم در جهان اسلام هستیم تا بدانیم سهم دو دستگاه کجاست؟
همچنین در ادامه دستور جلسه صاحب نظران حقیقی شورای توسعه قرآنی مورد بررسی قرار گرفت. بر همین مبنا مقرر شد تا ۱۲ نفر عضو حقیقی خارج از دستگاه مورد توجه قرار گیرد. کمیته متشکل از دبیران چهار کمیته، جواد شیخ اکبری، سید علی سرابی و حجت الاسلام شاهسونی بعنوان عضو مردمی این کمیته تشکیل خواهد شد و در جلسات بعدی افرادی معرفی خواهند شد.
آماده سازی بسته آموزش قرآن از سطوح ابتدایی تا آموزش عالی در عرصه بین الملل
در ادامه به سومین دستور این جلسه که عرضه بخش هایی از استقرار و برنامه های کمیسیون فعالیتهای قرآنی بین المللی بود، پرداخته شد.
همچنین در ادامه مصطفوی مدیر کارگروه کمیسیون فعالیتهای بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران به توضیح برنامه های این کمیسیون پرداخت و اظهار داشت: در ۲۶ بهمن ماه سال ۹۹ شورایعالی انقلاب فرهنگی کمیسیون تخصصی فعالیتهای قرآنی شکل گرفت. فعالیتهای قرآنی را در سه حوزه فرهنگی هنری، تربیتی و علمی شکل دادیم و برنامه کارگروه ها را برای سال ۱۴۰۰ را برنامه ریزی کردیم جدولی برای شاخصهای قرآنی هر کشور ترتیب دادیم تا اطلاعات قرآنی رصد شود.
مدیر کارگروه کمیسیون فعالیتهای بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران افزود: توزیع و نشر کتاب های مناسب برای اقشار مختلف و ترجمه جزوه ای از خدمات قرآنی جمهوری اسلامی ایران هم در دستور کار این کمیسیون قرار دارد. همینطور بهره مندی از آموزش قرآن برای دانشجویان غیرایرانی هم از دیگر مسائل مرتبطی است که برایش برنامه ریزی کرده ایم.
وی اظهار داشت: بسته ای با محتوای آموزش از سطوح ابتدایی تا آموزش عالی برای خارج از کشور را درحال آماده و برنامه ریزی هستیم. همینطور وبینارهایی برای معارف قرآنی و شناخت قرآن به زبان های مختلف هم برگزار خواهیم کرد.
در انتهای این جلسه بررسی شاخصهای پیشنهادی انتصاب مدیران امور قرآنی مورد بحث قرار گرفت که با تصویب کلیت این شاخص ها موافقت شد. از آنجاییکه در تعیین شاخص ها تنها سه دستگاه از سی دستگاه نظر دادند و اگر کلیت این دستور به دستگاه ها تصویب شود دیگر دستگاه ها اجبار بیشتری برای عرضه همکاری با شورای توسعه فرهنگ قرآنی خواهند داشت.


منبع:

1400/09/03
13:57:06
5.0 / 5
687
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد