نور معرفت

امام رضا(ع)، یك الگوی اجتماعی برای تحقق عدالت

امام رضا(ع)، یك الگوی اجتماعی برای تحقق عدالت

به گزارش نور معرفت یك مبلغ بین الملل و استاد حوزه اظهار داشت: امام رضا(ع)، یك الگوی اجتماعی ارزشمند، برای تحقق عدالت در جامعه دینی است.



زاهره سادات میرجعفری در گفت و گو با ایسنا، با بزرگداشت شهادت امام رضا(ع) و با تشریح خاصیت های شخصیتی ایشان اظهار نمود: امام رضا(ع) الگویی در همه جهات سیاسی، فكری و معرفتی برای شیعیان جهان هستند.

این استاد حوزه اضافه كرد: همین طور امام رضا(ع)، یك الگوی اجتماعی مهم، برای تحقق عدالت و مقابله با ظلم و ستم در جامعه دینی است و این خاصیت در خیلی از رفتار و منش و سخنان ایشان نهفته است.

رئیس اداره رصد و امداد فرهنگی مركز مدیریت حوزه اظهار نمود: حتی می‎توان ایشان را بعنوان الگوی سبك زندگی اسلامی معرفی نمود چونكه خیلی از اصول مهم اخلاقی و شیوه زندگی و یا نكاتی از اصول تغذیه در روایات مختلف و طب الرضا دیده می شود.

میرجعفری اشاره كرد: امام رضا(ع) در عصر خود نخستین مبلغ مقاوم در جبهه فكری و معرفتی محسوب می شود، چونكه امت اسلامی در عصر مأمون با حملات فرهنگی مواجه بودند، همان چیزی كه رهبر ما در شرایط فعلی نیز از آن بعنوان تهاجم یا شبیخون فرهنگی یاد می كنند.

وی اظهار داشت: در آن دوران، سوالات و شبهات و تشكیك های بسیار از خارج و داخل ظاهر شده بود كه امكان جواب گویی این سوالات برای هیچ كس بجز امام رضا(ع ) ممكن نبود، ایشان تنها كسی بودند كه می توانستند پاسخ همه این شبهات فرهنگی و معرفتی را بدهند.

این مبلغ بین الملل اضافه كرد: پس ایشان رسالت خودرا به شكلی خاص انجام دادند، یعنی علاوه بر اینكه مقابل ظلم و سیاست های ظالمانه حكومتی موضع گیری می كردند، به روشی نرم به مقابله با شبیخون فرهنگی هم می پرداختند و شروع به ایجاد یك سری اصلاحات فكری در عرصه های اسلامی كرده و خیلی از افكار فاسد را اصلاح كردند.

وی بیان كرد: بنا بر این است كه می گوییم امام رضا( ع) یك انقلاب فرهنگی و روشنگرانه داشتند چونكه ایشان از مأمون خواستند عالمانی از تمامی ادیان و ملل و تمدن ها برای مناظره و گفت و گو بیاورد، ایشان در خراسان نخستین مركز گفتگوی تمدن ها را به راه انداختند و با مخالفان خود با برهان و ادله محكم سخن می گفتند.

میرجعفری اشاره كرد: روایت های تاریخی به ما می گویند امام رضا(ع)، در مدت اقامت كوتاهی كه در خراسان داشتند هفت مناظره مختلف با گروه های مختلف انجام داده اند، آنچه كه در این مناظره ها جالب و قابل توجه است، تسلط حضرت بر نصوص و منابع موجود ادیان و مذاهب است.

وی اظهار داشت: برمبنای روایت های تاریخی، امام رضا(ع) بعنوان یكی از مهمترین چهره هایی است كه گفتگوی بین ادیانی را آغاز نموده و سیره آن بزرگوار می تواند مورد استناد قرار گیرد.

این استاد حوزه بیان كرد: امام رضا(ع) گفتگوی تمدن ها را راه اندازی كردند تا اسلام ناب را نجات دهند، یعنی اگر امام رضا(ع) نبودند اسلام از نظر فكری و معرفتی نابود می شد و از آن جز نامی باقی نمی ماند، همان گونه كه امام حسین (ع) به سمت كربلا هجرت كردند تا اسلام را نجات دهند، امام رضا(ع) با هجرت خود به خراسان، اسلام را از نظر فكری و معرفتی حفظ نموده و این تهدید را به یك فرصت تبدیل كردند.

وی اظهار نمود: فرصتی كه به یك انقلاب معرفتی تبدیل شد و تمدن اسلامی را تأسیس كرد، در عصر ایشان، تمدن اسلامی وارد عرصه بین المللی شده و علم طب و علم فلك و علوم دیگری كه در تمدن اسلامی موثر بود نیز به جهانیان ارائه شد.




1398/08/08
09:38:55
5.0 / 5
4185
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد