نور معرفت
حجت الاسلام فلاح زاده پاسخ داد

حكم شرعی كسانی كه خارج از نوبت واكسن كرونا زدند چیست؟!

حكم شرعی كسانی كه خارج از نوبت واكسن كرونا زدند چیست؟!

نور معرفت: قم مدیر موسسه موضوع شناسی احکام دینی به تشریح احکام کسانی که خارج از نوبت واکسن کرونا زدند پرداخت.


پس از ماجرای هایی مانند شایعه بودن یا نبودن کرونا تا کم شدن، احتکار و بازار سیاه ماسک و مواد بهداشتی تا دروغ خواندن آمار مبتلایان و فوتی ها، حالا داستان هزار توی این ویروس، به فصل واکسیناسیون رسیده است.
فصلی که مانند فصل های گذشته ماجراهایی مختلف و گاهی دردناک و شرم آور به همراه دارد. پس از هشتک ها و مخالفت ها با خرید واکسن های کشورهایی مانند چین، روسیه و... حالا شاهد پدیده های جدیدی هستیم که در تزریق همین واکسن هایی که تا روز گذشته کم اثر و مرگ آور بود هم از یکدیگر پیشی می گیرند.
همین چند روز پیش بود که خبرهایی از عزل مدیرانی که خودرا بعنوان نیروهای پاکبان و خدمات درمانی جازنی کرده بودند و مبادرت به تزریق واکسن کردند، پخش گردید. از همین روی به قول یکی از مدیران مرکز بهداشت قم، در گفت و گو با ما بیان کرد که باتوجه به حساسیت بالای تامین واکسن و هزینه ارزی که برای این واکسن ها انجام شده است، نظارت ها به شدت در مراکز درمانی و بهداشتی استانها و به ویژه استان قم به مرحله اجرا درآمده است.
ولی با این روی امکان هم دارد که افرادی با دلیلهای مختلف و گاهی هم به سبب جهل نسبت به این مساله که این واکسن ها با چه مشقتی در ایام حساسی و در سهمیه بندی های مختلف عرضه می شود از مجاری اعمال نفوذ کرده و به تزریق واکسن اقدام نمایند. البته در همه جای دنیا، بروز برخی بی اخلاقی ها امری طبیعی است؛ اما برای جامعه ای که خودرا مدعی فرهنگ و تمدنی هزار ساله و دینداری اسلامی می داند بروز برخی بی اخلاقی ها و اجحافات در حق دیگران، بسیار شرم آورتر است.
حجت الاسلام فلاح زاده رئیس مرکز موضوع شناسی احکام فقهی در گفت و گو با ایسنا در ارتباط با حکم کسانی که خارج از نوبت واکسن کرونا می زنند، عنوان کرد: بررسی این مساله از جوانب مختلفی شامل جوانب اداری، فقه اجتماعی و فقه فردی قابل بیان است. ولی از نظر فقه فردی که مرتبط به حکم فردی می شود، به لحاظ شرعی زمانی که رهبری معظم این همه به رعایت اصول و قواعد بهداشتی و همین طور ترتیبات درمانی در کشور اصرار دارند باید این مساله به شدت مورد توجه قرار گیرد.
وی اشاره کرد: البته این مساله تنها مرتبط شخص و فردی که بدون درنوردیدن مراحل و نوبت گذاری تزریق واکسن، از واکسنی که ازرز دولتی بهره برده و اساسا ترتیبات خاصی نیز بر آن قرار داده شده است، نیست و دارای ابعاد ملی و بین الملی است. احکامی که در این عرصه وضع شده است باید طبق نظر مراجع پزشکی و با همان نوبت گذاری حقیقی انجام شده و هرکاری که غیر از این حوزه صورت گیرد جایز نیست.
وی افزود: وقتی مصوب و مقرر می کنند که افراد دارای بیماری زمینه ای و یا کادر درمان به خاطر مواجه با بیماران مقدم هستند، شرعا جایز نیست که افراد با رابطه و خلاف این مقررات این امر را انجام دهند.
به گفته این استاد و پژوهشگر فقه، این مساله در حوزه فقه فردی عنوان شده است ولی ضوابط اداری و اعمال نظر درباب مسایلی چون استفاده از اعتماد عمومی و استفاده از رانت های خاص آن هم در زمانی که هر روز صدها نفر در ایران به سبب کرونا جان خودرا از دست می دهند نیز باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.




منبع:

1400/02/26
21:00:39
5.0 / 5
1142
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد